Monday, January 10, 2011

~kekasih vs kawan~

assalamualaikum...

memandangkan idea nak membuat entry xde..so..adah buat entry satu ari sekali..k??haha,,
cukup la daripada tak de langsung kan..haha..mood adah pon agak melayang terbang ntah ke mana hari ni..very the moody mood..tapi masih leh handle lagi k...

eh!eh!pe nie mak cik..sorry k..my bibik sebok lap entry adah nie yang agak kusam dan berhabuk..haha..

back to our topik...wah!!pastinye akan hot lagi nie...~kekasih vs kawan~..sensitif tau topik nie bagi adah..haha..*akak kuat cemburu ok!*..yela..cemburu dengan kawan adah sendiri rapat dengan kawan yang lain...pe ntah lagi kalau en.tunang pon sebok ngan kawan2 dia...wah!!lagi hati ini panas...=)...*dah panas leh smile la ko kan..*..


1) biasanya bila dah ada kekasih..mesti ada benteng antara korang dengan kawan korang...betulkan??..mesti betul punye..haha..bab adah ada pengalaman adah sendiri..so adah nak kongsikan dengan korang la,,,
bila perempuan nak keluar dengan kawan2 perempuan yang lain..sebok pegi mintak izin bf/gf..kalau si boypren tak bagi keluar..maka dibatalkan plannye..mm..korang mesti pernah alami bende nie semua kan??adat la..kongkong mengongkong..tapi jangan la sampai menjejaskan hubungan persahabatan..

2)..pape keputusan tentang korang ngan kawan korang..nape mesti bincang ngan bf/gf dulu?..k bukan semua xleh..leh...tapi ada la yang patut dan ada yang xpatut...=)

3)..dua2 sama penting..jadik pandai2 la korang bahagikan masa dengan diorang k..

4)..hargai mereka macam mana kita nak rasa dihargai...=)...

5)..jaga hati mereka kalau kite nak mereka jaga hati kita...

6)...berlaku adil...



cukup la..adah pon dah blur..haha...cukup la nie wat pengajaran adah dan semua k...

p/s...berkawan biar beribu,,bercinta biar 1,,,=)


2 comments:

smoker_baby said...

setuju sangat..
kita pon penh kena menda yng sama..

Syuhadah Razali said...

semua mesti pernah lalui kan...
sakit xsakit je rasa...mmm..
salam perkenalan smoker baby...