Wednesday, February 23, 2011

~mana la anak orang tua nie~

assalamualaikum...

tadi kan adah share dengan korang pasal en.tunang adah demam dan adah paksa dia pergi hospital...

nie nak story apa yang adah nampak sendiri depan mata.....

lepas en.tunang selesai amik tekanan darah dan suhu badan..kitorang di suruh pergi kat bilik 11..bilik untuk amik darah...dah letak segala bala yang nurse tu nak..kitorang duduk la kat tempat yang disediakan sementara tunggu giliran..en.tunang dah bosan agaknye dia mintak surat khabar..adah dengan rajin pergi la carik surat khabar kat kantin hospital..tapi yang adah beli cuma roti...surat khabar tak jual meh kat sana..*dasar budak gemuk tau adah nie..*..sampai kat tempat duduk adah..en.tunang senyumkan adah je..haha..lantak la..adah memang tak sempat sarapan..lagi pon en.tunang pon belum sarapan..

tengah syok2 berbual..datang seorang pakcik yang adah boleh panggil atok..sebab dengan keadaan dia..sangat rasa kasihan ok..dia masuk bilik 11 tu..tapi dia tak tau nak buat apa..sukarelawan dekat situ ajar la pakcik tu buat apa yang patut..lepas tu dia duduk depan adah..sebelah atok 2 ibu mengandung..comel ok..=)..atok 2 asyik cakap lapar je..kebetulan adah beli 2 roti..en.tunang tak nak makan..adah tak sampai hati tengok pak cik 2..adah bagi la roti 2..tapi atok 2 tak makan..muka dia pucat sangat..jalan pon tak bermaya..lepas adah tanya atok 2 adah baru tau..atok 2 duduk dekat sri lalang..jalan nak ke batu pahat..datang sendiri ke hospital mengkibol..naik motorsikal pulak 2..bila kitorang tanya anak mana..dia cakap anak tak ada..dia datang sendiri hospital 2..sebab dia kurang sihat..serius adah simpati sangat kat atok 2..

kalau atok 2 datang naik bas..adah dengan en.tunang nak anta atok 2 balik..dan tolong pakcik 2 sampai setle dia punya urusan kat hospital 2..tapi atok 2 kata leh buat sendiri...dalam hati adah degil jugak tau atok nie..nak buat sendiri macam ne..kalau nak jalan pon tak larat..sukarelawan 2 tolong atok 2 pakai kerusi roda..

kalau la bapak n mak adah sakit..konpem la adah cuti..tolong anta hospital..tak akan adah nak biarkan orang tua adah bawak motor dengan keadaan lemah macam tu..mana la anak atok 2..akak yang pregnant 2 pon simpati dan tolong mana yang patut..sampai semua orang tanya mana anak atok 2..nape tak de sorang pon yang nak datang tolong atok 2..

kalau korang jumpe mana2 orang tua yang macam tu..tolong la mereka..dengan ikhlas dan besar hati..mana tau nanti suatu hari nanti korang lak kat tempat atok 2..adah harap atok 2 selamat sampai rumah dia dan cepat sembuh..sape la yang tengok2 kan atok 2..sebab dia duduk sorang je kat umah..kesian sangat,,,
tapi adah rasa bangga la jadik rakyat malaysia..kat hospital tadi tak kira bangsa nak tolong atok 2..atok 2 melayu ok..india cina pon nak bantu atok 2..serius..lemah sangat2 atok 2..larat jugak dia bwak motor kan..ish!ish!

nota tangan:...jangan la korang perlakukan mak bapak korang macam tu..sangat kesian ok....

2 comments:

Syahirah Abu Sufian said...

follow me back yeah.!

http://syaphye.blogspot.com/

Nasuha Salleh said...

kesiannye =(
kalau atok tu ade anak..
hrp2 la anaknye tu sedar dgn ksilpn mrk...