Friday, February 11, 2011

~you jump...i jump...~

assalamualaikum...

ini adalah kisah realiti...yang jadi betul2 depan mata adah tengah ari tadi..
kejadian yang sangat menyentap perasaan..=)

kejadian yang berlaku berhampiran dengan kedai makan family adah,
mangsa adalah 2 orang manusia yang bernama lelaki...=)

di kesibukan manusia2 lain yang bernama lelaki nie berpusu2 pegi ke masjid untuk menunaikan solat jumaat...tapi 2 lelaki nie wat selamba dek je..siap tengok dan tegur kawan2 diorang yang nak pergi masjid..pe diorang rasa ek??..adah tengok kan je..sebab tak berminat sangat..lelaki nie pakai rantai...bagi adah..kalau lelaki 2 baik..p pakai rantai dan bertindik..adah kurang berkenan..*demand??bukan la...*..

nak dijadikan cerita..dua lelaki bersahabat baik nie pon masuk kedai VCD..nak beli CD la kan..lama la jugak dia kat dalam..belek punye belek..dia dapat la cerita apa dia nak..lelaki yang sorang nie dah duduk kat motor..yang sorang lagi kat dalam kedai..ntah apa yang digaduhkan..dia main baling barang dari dalam kedai sampai dekat motor..

"plup"...*bunyi benda jatuh dalam air*...dua2 lelaki nie terus diam..tak jadik nak baling barang lain..agak2 korang la kan..apa benda la yang penting sangat pada lelaki nie sampai senyap je mulut lepas dengar bunyi benda jatuh dalam air?..air longkang tau,,,bukan air sungai...=)..

tiba2...sorang dari laki 2 cakap..."alahai...nape la time2 macam nie ko nak jatuh??tapi disebabkan ko masih ada lagi..aku sanggup amik ko.."...bunyi macam penting je kan??...bagi dia sangat la penting..tapi bagi adah..bila adah nampak apa dia amik..sanggup korban kan badan,baju,,dan of course tangan yang nak amik dekat dalam longkang semata2 nak menyelamatkan benda tu je..

yes!benda nie la yang dia sanggup korbankan segala benda dengan busuk segala nak amik rokok punya pasal...rokok2..u tau tak..tadi u dah macam dalam filem TITANIC..u jump..i jump..u punye hubby sanggup korbankan baju kerja..tangan dia nak selamatkan u punya pasal...

aiya...ni macam pon ada jugak ka??haha...lain la terjun nak amik duit ke pe...p kotak rokok yang dia amik..kalau duit syiling jatuh jangan harap la dia nak amik..buat tak tau..tapi diorang tak tau ke...tak de 10 sen..tak jadik la rm10 tok beli rokok korang nie...

=)

2 comments:

miss heart said...

eee....mmg keje gler...ntah pape dsbbkn rokok je...u jump , i jump...aduyaii....hahahah~

Syuhadah Razali said...

hahaha...kenyataan..lelaki lebih pentingkan benda tu...mcm penyambung nyawa...=)