Tuesday, March 22, 2011

SEGMEN: AKU BENCI ROKOK

assalamualaikum..

hai abang  ben..kenapa suka buat time adah nak lunch??tak apa..demi abang ben..ku gagahi jua menjoinkan diri dengan segmen ini..


KENAPA ANDA BENCI MEROKOK??
adah  benci merokok dan memilih bakal pasangan hidup adah dari golongan bukan perokok kerana..merokok membahayakan kesihatan..nanti kalau dah kahwin..adah yang tak hisap rokok pon dah macam hisap rokok..bila adah pregnant dan hidu asap rokok anak yang bakal lahir besar kemungkinan akan cacat atau mati..adah sayang orang sekeliling adah..tak mahu sebab rokok adah kehilangan mereka..lagi satu..hisap rokok sangat membazir..dah la mahal..baik simpan duit tu buat down payment rumah ke pe ke..tak caya??korang kira la dari start hisap rokok sampai sekarang...puluhan ribu ok..simpan pon tak sampai puluhan ribu..*pregnant ea??tak menahan..jangka panjang tol adah pikir...*..^__^

PESANAN BUAT MEREKA YANG MEROKOK DAN BAKAL MEROKOK
semuanya terletak pada niat kita sendiri..kalau nak pesan orang yang tegar merokok memang payah la..ada je jawapan..apa2 pon..LU PIKIR SENDIRI baik buruknye.INGAT ORANG TERSAYANG..SAYANGI DIRI ANDA..

PENDAPAT ANDA PADA MEREKA YANG MEROKOK
sangat membazir..buang masa..tak sayang nyawa..^__^

ok..DONE..

korang nak join segmen nie..
klik ABANG BEN

10 comments:

hanisa sabrina said...

sangat suka ayat last ! :)

c-tea said...

hadoi..betul tu...ct pun cukup benci dengan golongan perokok ni..sakit idung tau tak..huhu...

ct pun join segmen abg ben..jom baca pendapat ct pulak...

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

Faztee Danisha said...

sy joint gk..
memg x syg nyawa dorg ni..nyushkn org je

Emma said...

Boikot perokok..

sipencari said...

wahhh .. cantik menarik ,, suka .. entry.. sokong sesangat

meh la kat tempat sy .. apa nk tau apa sy kata .. meh la .. t leh tau ..
good lucj .. hppy blog .. sayonara

Syuhadah Razali said...

thanks semua....memang 2 yang tebuku dan tersurat di hati...=)

Hazrina Erin said...

benci si perokok!
jom singgah (;
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html

Eyqasara said...

kite bako..kite bako.. kite bako!!!

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Tak suka rokok!

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK