Tuesday, May 24, 2011

Jatuh Cinta Dengan Nur Kasih

assalamualaikum...

hari nie memang topik soal cinta dan sayang je..mood adah nie berbunga je tau hari nie..tak tahu kenapa..dalam perut dan satu badan adah penuh dengan taman bunga..so..adah tak akan izinkan secalit perasaan lain pon selain berbunga hari nie..semangat betul adah nak buat kerja..tapi curi masa sekejap...nak update rumah kedua adah nie..kasi berpenghuni sikit..*banyak lagi bagus..haha*


ahad hari tu adah paksa ayiep teman adah tengok NUR KASIH..excited tau adah nak tengok cerita tu sampai adah beli tiket pukul 12.30 padahal nak tengok pukul 7.45 malam..takut penuh..sebab kawan adah pergi malam minggu..beratur nak beli tiket..so..sebelum adah kecundang depan panggung baik berwaspada..sekali adah paling awal beli tiket tau..dengan bangga simpan elok-elok dalam wallet ayiep..sebab adah takut tertinggal je kalau adah yang pegang..haha..

sebelum masuk panggung..adah dah pesan kat ayiep..support apa adah nak tengok..jangan buka mulut pon..sebab adah tak nak hal yang sama macam adah tengok KHURAFAT jadi lagi..potong stim betul tau..dia pon yekan je la..layan kepala ngek tunang dia nie..


ayu je kan waktu nie..memang suka sangat adah tengok Tiz pakai tudung..

masa nie tersentuh perasaan keibuan ku...*week...kahwin belum keibuan pulak..haha*

serius adah memang touching habis la tengok NUR KASIH nie..meleleh air mata adah..tapi kena cepat-cepat lap..ayiep boleh gelakkan kat sebelah..dapat penumbuk padu dari adah..haha..memang potong stim betul..=_='



semua scene ADAM dan NUR AMINA memang menusuk kalbu la lagi-lagi waktu dia carikan cincin balik untuk NUR AMINA,,.so sweet and so romantic tau tak..


adah tengok cerita nie kira berbaloi la rm10 adah..macam-macam nilai murni adah dapat bila tengok cerita nie..soal kesabaran, keredhaan bila kehilangan insan kita sayang..semangat kekeluargaan..unsur-unsur keislaman banyak..kira adah banyak dapat isi dalam cerita nie la kan...

adah bagi 9 dari 10 bintang..sebab yang akhir waktu NUR AMINA tua kurang sedap la.haha..tapi berbaloi-baloi..






pssst...walaupon ayiep potong stim adah nak tengok lebih feeling..tapi dia ada ayat dalam filem nie sentap kat kalbu jugak wei..haha..sampai bila mesej je kan..ada je ayat dia masukkan..haha..poyo punya lelaki..ego tak jatuh la wei tengok NUR KASIH...tunang ai releks je tengok..haha..tetap macho..haha..



5 comments:

PinKy MoMMa said...

kiteorg jugak yg tak dapat tgk huhu..sape la nak jaga dak kenit sorang ni..abg long x pe leh well behave..yg kecik ni je huhu ;p

Syuhadah Razali said...

Meh cini aunty adah jaga korang2 sekalian..kasik momma n poppa pegi berendut kat wayang..

smoker_baby said...

kenapa kita tengok tak melelh air mata pun..mungkin sebab kita dengan kakak..dye pon dok tunggu bila nak meleleh..tapi sweetkan bila hassan bagi cincin tu then adam bagi dekat nur..auwww suka suka..tapi ending macam tak best..gambar dalam cerita ni sangat cantik..

*mungkin tengok dengan pasangan lagi feeling..

Syuhadah Razali said...

bukan la smoker..tgk ngan ayiep memang potong stim jugak..dia leh gelak..p hati mudah sentuh kot..haha

smoker_baby said...

hahahha lelaki budget cool padahal jambu gile.. nanti nak kena tengok nan Encik Balak laaa..mana tau lepas ni menangis tapi bukan cerita Nur Kasih..nak tengok cerita sekali lagi..auww macam cerita my name is khan pulak..kan kan kan..