Wednesday, October 19, 2011

Menghakimi Orang Lain Habit Orang Zaman Sekarang kan.??

salam semua..

selamat tengahari..

saje adah nak kongsikan dengan korang apa adah nampak dekat facebook sejak kebelakangan nie..dan juga pendapat adah sendiri ok...adah mintak maaf awal-awal kalau adah luahkan nie ada yang terasa atau tak boleh terima..adah ingatkan sekali lagi..ini LUAHAN PERIBADI adah je k.

cuba tengok gambar yang adah jumpa dekat facebook di bawah nie..:-





bagi adah la kan..kenapa orang suka nak besarkan benda yang kecik nie..padahal ada banyak benda besar tentang ISLAM yang paling penting dititikberatkan..mereka pakai tudung menutup aurat..cuma fesyen diorang seakan-akan agama lain..tapi bagi adah..asal mereka tutup aurat..tak melampaui batas berfesyen itu sudah cukup..kita nie sebagai manusia..memang tak akan pernah sempurna buat apa pon..bukan adah sebelah kan mereka dan juga bukan adah berlagak bijak..dari hal sekecik ini diperbesarkan lebih baik cari masalah terbesar sekarang supaya tak jadi lebih besar..contoh masalah sosial remaja sekarang yang semakin berleluasa..sampai melahirkan anak luar nikah..dah tu dibunuh dengan kejam...istighfar panjang kita nanti...

dekat sini adah selitkan sekali pendapat dan pandangan daripada FANPAGE WARDINA SAFIYYAH

Mengapa isu yang lebih besar dan penting yang tidak pula mahu diambil tahu...adakah ini muslihat supaya umat ISlam terus berbual mengenai perkara kecil hingga melupakan perkara-perkara yang lebih besar? TIDAK bukan muslihat tapi hakikat pemikiran kita yang gagal melihat "the bigger picture" of things....

sebahagian je..nak tau lebih pergi fanpage dia ok...


kalau kita suka tegur orang..lebih baik kita ubah apa yang kurang pada diri kita..supaya orang lain boleh jadikan kita sebagai tauladan...^_^..




notahati:..asal cepat lapar je ni,,,

4 comments:

KAMIHIDUP said...

janji tak lupa batasan. :)

mizzkechique said...

manusia mmg suke cri kesilapan org lain..

atiqsalleh said...

tahu takpe.. dah bosan dgn isu2 yg remeh cmni. pelik la diowg nie..

yg isu bunuh anak tue takde pulak nak bangkitkan.. tue lagi la boleh batalkan iman.. #takpahamladenganduniasekarang

Miss Nadya said...

betul tu kak..:(
masalah macam tu nmpk jer