Wednesday, January 02, 2013

5 PERKARA PALING DIRINDUI ZAMAN SEKOLAH..^_^

dah 2 hari bulan sudah...
semalam bawa anak sedara en.suami jalan-jalan...
sampai petang je diorang cakap..yes!dah nak malam..tak sabar nak tunggu besok pagi..nak pergi sekolah...
wah..excited korang ye...adah pulak pagi-pagi bangun dengar jiran sebelah dah macam pasar..bersiap nak ke sekolah dan kerja...dan adah pulak siapkan en.suami je..lepas tu rehat kejap..hihi..al maklum la...kerja dari rumah..hihihi..

rindu sungguh zaman persekolahan...bila sekolah rasa bosan pulak..bila dah habis sekolah rindunya la hai..
dulu cikgu adah pon ada cakap jugak..sekarang awak main-main la suka hati nak datang ke tak sekolah..nanti dah habis sekolah waktu macam nie la awak akan rindu...dan BETUL!! rindu sungguh waktu itu..hihi..

pejam celik dah 2 tahun jugak tinggalkan alam persekolahan..
semua kenangan ingat lagi tau...antaranya:


1) DUIT BELANJA


orang lain bawak duit belanja RM 5-RM 10..adah abah bekalkan rm1 je sehari..kadang-kadang je rm2..
kalau bawak rm2..kira paling kenyang la kat sekolah..hihi..adah memang kuat makan..orang paling cepat sampai kantin dan orang paling lambat keluar kantin..hihihi...tapi bawak rm1 nie la yang ajar adah sampai sekarang tentang kesederhanaan dan kesusahan...actually bukan abah adah tak mampu..tapi nak ajar anak diorang nie hidup susah..supaya tau nak dapatkan duit walaupon rm1 bukan senang..

2) SUBJECT
adah dari tingkatan 1 sampai 6 atas tak pernah pindah sekolah... rasanya satu sekolah pon dah ok dari nak tukar-tukar ye dak..dari tingkatan 1 lagi dah berazam tingkatan 4 nak masuk aliran sains sukan...dan ALHAMDULILLAH...tingkatan 4 sampai 6 atas aliran sains sukan dalam tangan...memang susah jugak...tapi not bad dan sangat puas hati dengan result..hihi...

3) KAWAD KAKI
bahagian depan sekali tu adah..nampak hensem bergaya lagi gagah tak??*pang!*

adah memang peminat tegar pada aktiviti luar kelas...hihi..sebab adah nie jenis tak suka duduk diam..hihi..so, aktiviti paling adah rindu adalah kawad kaki!!..dari form 3 lagi adah dah aktif..sampai form 5...salah satu sebab kenapa adah masuk form6 kat situ juga pon sebab kawad kaki..hihi...dan finally..upper 6 adah jadi KAPTEN untuk pasukan kawad kaki unit beruniform KADET POLIS sekolah adah..akhirnya impian tercapai walaupon tak dapat jadi polis sebenar..waktu sekolah pon dah kira tercapai la..hihi..

4) KAWAN
nie la awek-awek cun yang sentiasa dengan adah dari form 3 sampai sekarang...adah dengan yang pakai baju hijau tu dah jadi puan dan bakal mama jugak...yang hujung-hujung  nie pon rasa bakal puan juga tahun nie..haha...


nie pulak hampir keseluruhan geng sains sukan...happening sungguh time dinner nie...waktu upper six  nie...dengan guru kelas kitorang yang banyak sabar dengan kerenah kitorang yang super aktif...hihi...
rindu dengan kawan sekolah sangat-sangat...habis je sekolah semua dah berpecah..ada yang sambung belajar, ada yang bekerja, ada yang berkahwin..*itu adah..hihi*.. kalau time sekolah dulu senangnya lahai nak jumpa, sekarang masing-masing macam menteri negeri fasola pulak kena buat appointment baru boleh jumpa...

5) CIKGU
yang ni pon sama...ada cikgu yang palinnnnnnnng garang dan palinnnnnnnnnng baik pon adah ingat sampai sekarang..bila dipikirkan balik kenapa cikgu tu garang semua salah adah..nakal sangat..ponteng kelas la, kerja rumah tak siap la.. paling tak boleh bla..dah form 3 kot masa tu, dah akil baligh pon tapi adah kena denda diri atas kerusi tapi bukan adah sorang, ada lagi sorang..nie sebab cikgu ajar dekat depan adah boleh bertonyeh dengan budak laki sorang nie..sudahnya adah diri atas kerusi, budak laki tu diri atas meja..haha.. dan paling seronok cikgu tengah ajar dekat depan subject ADD MATH yang paling mengantuk tu adah boleh lempang sorang kawan adah nie...sebabnya dia berlaku kurang sopan dengan cari pasal so, adah bangun terus pergi depan lempang sekali budak tu...hahaha..so ganas adah...

eh..cukup la 5 tu...kalau ikutkan hati lebih 20 benda adah ingat,..hihi...
rindu la kat diorang semua..mana la hilang ek..




3 comments:

zulhilmi tempoyak said...

wuaaa.. tb2 terindu jugak.. wuaaa.. rindu ayah bwk g skolah dl.. uhuhu

Syuhadah Razali said...

untung ayah anta...kita pergi sendiri.haha

Nur Emira said...

aik cik adah..rindu dah ke zaman sekolah..ngehh3x