Friday, May 27, 2011

Baju Ngundur @ Sambut Menantu

assalamualaikum...

selamat pagi sahabat-sahabat ku di alam maya ni...sambil curi-curi update rumah tercinta adah nie meh sini adah nak kongsikan dengan korang tentang persiapan majlis adah nanti...debo rasanya..

sebelum tu meh sini akak nak tanya korang semua..tahu ke tak maksud Ngundur tu?sebab sepupu adah berusia 21 tahun dan layak bebeno nak kahwin..tapi maksud majlis mengundur tu apa..

maksudnya ialah..majlis sambut menantu..pengantin perempuan pergi rumah pengantin lelaki..jelas kan..

so..untuk majlis tu adah dah beli kain untuk buat time nikah..tapi bonda adah tercinta cakap..nikah pakai je baju mak andam bagi..time ngundur pakai la kain adah beli tu..sekali buat hantaran...adah pon ok je la kan..for your information..family adah nie lebih suka berjimat cermat..sederhana..semua benda nak buat lagi-lagi kalau libatkan duit..memang jimat dan tidak membazir paling dititikberatkan..dan bakal menantu mereka pon dalam kalangan yang sama,,,huhuhu..

ok..warna untuk majlis mengundur terpaksa ku rahsiakan sementara waktu..tak suprise la nanti...tapi adah masih mencari potongan atau design macam mana adah nak suruh orang tu buatkan...tolong adah boleh...bagi la idea macam mana pon..adah akan pertimbangkan..^_^

so..antara pilihan adah untuk majlis tu nanti adalah..
.
.
.
.
.
.
kalau yang atas nie..adah macam nak buat dress kat dalam..kain lace pulak jahit macam dekat atas..cuma tak lekat dekat ngan dress..so..adah boleh buat 2 in 1..betul tak??


ini pon antara pilihan adah..simple tapi cantik kan..

ini semua scan dari majalah pengantin je..malas la akak nak mencari..haha..

so..korang kalau ada pengalaman dan idea boleh la share dengan adah...adah hargai sangat-sangat bantuan korang yang akan susutkan beban fikiran adah..





notahati : agak tertekan dengan persiapan menyebabkan adah ada anak tiri *jerawat* untuk dibela..huhuhu

5 comments:

Cik Cempaka said...

SIYES CANTIKK TAUUU...SUKER YANG 1 TU

Syuhadah Razali said...

yang pertama 2??terima kasih cik cempaka..

KAMIHIDUP said...

nak kahwin ke? tahniah. :)

Dayana Nasir said...

wahhhh bestnya...bila majlis? for me, suka cari baju yang style2 macam dress but then ala-ala jubah sikit. urghhh..tak tau nak cakap camne. hehe

Syuhadah Razali said...

yes!!adah akan bernikah xlama lagi...bagi je idea pape pon ok..dayana...taste kita mcm sama je..^_^