Monday, May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI

assalamualaikum...

join segmen lagi..sebab memang ketandusan idea sebab buat kerja yang menggunung nie...^_^


BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU  ? Mana lebih manis pada zaman sekarang ini ? 

nie segan sikit nak menjawab..sebab adah bercinta dulu sebelum nikah..
nak tengok jodoh pilihan keluarga susah sikit sekarang..sebab ibu bapa sekarang bagi pilihan kat anak-anak mereka untuk pilih jodoh sendiri...

macam adah..kenal dengan ayiep lama je kat handphone..lepas tu 1st date dah dibawak jumpa family..takut jugak oo..sekali restu yang kami dapat..setahun lepas tu kami bertunang..dan berapa bulan lagi akan bernikah..

bercinta nie kalau dengan izin dari kedua ibu bapa..bawak berkat tau..sentiasa akan ingat pesanan orang tua bila keluar..pesanan diorang tu adah memang ingat dan bawak kemana je..kalau tak dapat restu..serius i tell u..hubungan korang semua tu tak akan kemana..INGAT..family paling utama..sebab mereka je ada bila kita susah senang suka duka..

adah selalu ingat pesan abah adah...

"kamu perempuan biarla jadik hiasan kaca..biasa di luar,sukar disentuh, cantik didalam."..

mendalam betul abah adah bagi ayat..pheww..jenuh pikir..tapi adah paham..

bercinta la sekarang tapi jaga perlakuan supaya nama keluarga tak tercemar..

sekian..peace no war!




8 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

akak suka pesanan tu dik ;)
mendalam maksud tu..renung2 kan..

Syuhadah Razali said...

memang mendalam kak..dah paham pon..nie tgh prkatikkan la nie..hahaha

anismelon said...

heee..nice jugak cam nie..tp anis xkesampaian..heee..moga berkekaln yup..:)

cik faez said...

wah , cinta alam maya yg berjaya . gud luck akq .. moga berkekalan .. :)

muhamad hanif said...

wah ! macam lagu sopia jane lah !

Kathy Tuah said...

akak pun ambik pendekatan bercinta dgn izin orang tua..alhamdulillah, sampai saat ni okay je ^^,

zacky ~786~ said...

btol tu..~ family first

zuwaidah said...

pesanan abah adah tu sungguh bermakna