Wednesday, May 11, 2011

Bila Ayah Cemburu Dengan Bakal Menantu..

assalamualaikum...

wah..suspen je kan tajuk kali nie..haha..

ceritanya begini...korang jangan nak main pikir je bukan-bukan..kang kene sekeh dari jauh dengan adah..muahhahah..~mood kelaut betul hari nie~

keluarga kecik kami nie semuanya perempuan...adik beradik empat-empat perempuan..tak ada lelaki pon..semua dalam family adah rapat la kan..lagi-lagi kalau dengan abah..cerita pasal boyfriend nie memang la ringan je nak bercakap..jangan kata tu je..kalau kitorang nie ada masalah perempuan like datang bulan..abah jugak tau..siap tu waktu adah baru-baru kena..malu la kan nak beli pad..so..abah offer diri tau nak belikan..
abah la hero kitorang..tengok badan yang tegap lagi seksi di perut pon boleh tahu tau..hahahaha


ni la 3 dara pingitan abah adah yang masih hot lagi nie..haha..lagi sorang???dah kahwin dah tak dara la ye...muahaha...
yang tengah mata nak bulat semata-mata nie namanya suhaila
yang budget cantik sangat kat hujung tu anak bongsu dan adik perempuan last la nie..syahira


yang ini pulak akak sulung adah..bersama tiga anak beliau yang sangat BEHAVE bila keluar dengan cik adah dan cik ayiep mereka ye..dulu malu-malu kucen..sekarang dah hilang malu dah..haha


abah adah nie memang rapat dengan anak dia tau..kalau nak kawan dengan lelaki abah tak marah cuma selalu nasihatkan..tapi sebenarnya abah cemburu dengan lelaki yang nak rapat dengan anak dia..sebab nanti anak dia akan dibawa orang juga bila tiba masanya..yela..lepas kahwin perempuan kan ikut suami..abah tinggal dengan mak..


nanti kan kalau adah lebihkan masa dengan ayiep..abah macam poyo-poyo je mukanya..adik adah yang suhaila pulak.kalau balik cuti sem jumpa boyfriends dia je kan..nanti abah adah merajuk..haha..memang kelakar..alasan abah apa tau..ala..balik cuti tu habiskan masa dengan abah la..dengan kawan-kawan kan dah selalu..

yes!!nie la dia my sugar daddy...shopping bawak abah..pergi jemputan bawak abah..kalau ayiep tak ada  la kan..pergi hospital adah demam,sakit-sakit pon dengan abah..pukul semua dengan abah..hahahaha..

ini nak buat majlis bila bincang-bincang..dia suruh duduk sebelah rumah abah..nak pergi honeymoon nanti abah mak nak ikut..haha..serius ok..bukan rekaan..tapi bukan bilik yang sama la kan..macam-macam abah adah sekarang sejak adah nak dirikan rumahtangga nie..manja dengan anak dia bukan kemain..kadang-kadang pening pala nak carik punca dan sebab kenapa abah adah tak tegur..rupanya adah asyik keluar dengan ayiep je..haha..serius wei..adah memang kelakar..


pernah tu satu hari abah adah tanya adah..''kalau nanti adah dah kahwin adah datang tak jenguk abah..abah sakit adah jaga tak?"..abah nie..mesti la adah jaga..dah duduk pon dekat kluang jugak..abah adah takut adah tak balik rumah tu lagi..

dulu..ayiep tu susah abah adah nak cakap tau..bila adah tanya abah kenapa..la..rupanya sebab cemburu je..haha..cemburu sebab adah dah pandai sayang kat lelaki lain selain abah..haha..abah abah..kasih sayang adah dengan abah..mana boleh lawan dengan kasih sayang adah pada ayiep..abah la yang menang...senyum lebar tau abah adah dengar..haha..ada-ada je kan..kan..

tapi abah la yang paling best...adah beruntung betul dapat abah yang jaga adah dari kecik..^_^

jangan risau ye abah...hari-hari adah ngadap abah lepas kahwin..rumah dengan tempat kerja adah bukan jauh mana pon...mm..adah sayang abah...^_^...






psst...nie bukan abah kandung adah..tapi yang jaga adah..

4 comments:

Dekcik said...

amboi header dah tukar yer..cntik2..
spoting lah abah adah..hehe..msti manja ngn abah kan..


jemput singgah..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/juvana.html

Syuhadah Razali said...

header free je dekcik..nak buat xpandai..hahaha...manja la..sangat manja...

PinKy MoMMa said...

sweetnyerrrrr!

pssttt akak more pada ayah mertua sbb ayah mertua akak lembut..ayah kandung garang ekekeke..

jadi kalau nak ngadu pasal hubby pun mmg terus direct ngan ayah mertua huhu...

Syuhadah Razali said...

wah!!abah mertua adah sporting jugak..p dah meninggal..bakal mak mertua pon ok jugak..p lebih selesa ngan mak abah sendiri..haha