Monday, May 23, 2011

Pantang Dengar Orang Nak Belanja...

assalamualaikum..

entry yang pantas lagi tuntas dari tuan tanah ke daun sebelum tuan tanah ke daun pulang ke rumah menyantap makanan...haha..


sebelum tu..meh sini adah nak tanya korang-korang semua..kalau korang nie dioffer kawan korang yang sangat bermurah hati la kan nak belanja korang..apa korang akan pilih untuk menu hari tu..sekadar nasi putih, ikan masin dengan kicap..air sirap atau sekali korang order chicken chop dan kawan korang pulak tukang tengok je??

pengalaman adah la kan..bila ada kawan atau tunang adah sendiri nak belanja..adah lebih prefer nak choice makanan yang murah la kan..tak mo la yang mahal sangat..kesian si kawan adah tu..tak pon harga yang berpatutan la..nie jangan mintak yang mahal-mahal pulak..sampai kawan yang nak belanja tu telan air liur dah macam telan batu...kang kena kat batang hidung sendiri baru tau...

ada seorang hamba nie la kan..bukan adah la kan..bila orang sebut nak belanja dia je kan...dia boleh order..tongkat ali + milo + macam-macam lagi..yang tukang bayar pulak order teh tarik je...kesian sungguh..siapa suruh offer diri nak belanja kan...

korang jangan buat macam tu ok..buruk perangai..nanti bila kena kat korang...kocek seluar berlubang la jawabnya..hahaha..



notahati:..berpada-pada la dengan apa sekali pon..

4 comments:

Rahmad said...

kalau tyme kena belanja nak pilih menu yg special n mahal2..

Amni said...

perghh... suka suki je tawa.. hahaha.... tp kalau amnu, tak kisah kot kwn buat macam gitu..=)

PinKy MoMMa said...

adah teringat citer hubby akak..
pekerja dia la..bila time pegi memasang cabinet..makan tgh ari akan di support..

biasanye tgh ari dia makan nasi ngan ikan dan sayur skit..

tapi bila time memasang..haaaa ambik ayam..daging..penuh pinggan ahahaha..adeh manusia ni mcm2 tau ;p

Syuhadah Razali said...

hahaha..biasa la kak..standard itu...kalau xpajak mahal2 xsah..hahaha

amni....awak xkisah ea??jom la belnja adah..hahaha