Saturday, May 07, 2011

Pinky Momma Ajak Gelak Sampai Terkeluar Gusiku..:D

assalamualaikum...

kalau dah contest dan segmen dari sis tercayang adah nie..mesti,harus,wajib adah join..cuma segmen pasal benda pelik je adah tak dapat join..huhu...

so..sebelum adah berjimba besok dan lupakan seharian update entry..tapi tetap berjoging menggunakan handphone je adah mampu..nak beli Ipad..mahu botak kepala ayiep nanti.hahaha...

*klik pada banner untuk join segmen akak a.k.a hot mama kita..*

sis pinky momma nie mintak adah ceritakan kenangan lucu yang adah tak boleh lupakan...tapi bukan pasal adah la ok..pasal tunang adah dan anak sedara adah yang benci gila dengan DURIAN..alergik ok..jangan kata bau..nampak buah durian nie pon dah macam pening-pening lalat..muntah??lagi la kan..hahaha



al kisahnya begini..akak adah mintak tolong adah amik diorang anak beranak dekat Tenggaroh..sebab abang ipar adah ada kerja yang tak dapat nak dielakkan...so..adah pastinya akan bawak ayiep as my drebar..and dia kan owner kereta tu...plan sebelum pergi rumah mak mertua akak adah kitorang pergi amik angin dekat Tanjung Leman..macam pantai la kan..sebab adah tau..sampai je rumah mak mertua akak adah..mesti dia nak pengsan punya..haha..kasi can la kan dia amik angin puas-puas buat simpanan dekat rumah mak mertua akak nanti..haha..

sampai je rumah mak mertua akak..atok pada anak-anak sedara adah dah panggil pergi dapur..sebab kat dapur banyak gila ok buah-buahan tempatan..DURIAN..wajib ada..belakang rumah je kebunnya..RAMBUTAN pon ada jugak..ayiep yang segan lagi pemalu ikut je buntut adah pergi dapur..dalam hati adah cakap..padan muka abang..sempitla hidung dan ruang penafasan abang nanti..hahaha..*gila jahat adah nie..haha..*..


sampai je dapur..muka dah hijau dah nampak buah durian..nasib baik ada CEMPEDAK ke Nangka..kasi wangi sikit selain bau DURIAN..terus ke depan ayiep dengan anak sedara adah yang lelaki..anak sedara yang lain memang kaki DURIAN..termasuk la cik adah diorang nie..lepas sedap makan..adah pergi gosok gigi..kasi kurang la bau DURIAN yang melekat..kang cakap dengan ayiep..mau biru muka..




ingat penyeksaan dia dengan DURIAN sekejap je dekat rumah akak tu..rupanya kitorang nie boleh bawak durian masuk kereta bawak balik kluang..haha..cuba korang bayangkan..DURIAN dibawak dalam kereta beraircond..memang la pening ayiep dengan anak sedara dalam kereta..haha..bila adah tanya abang ok..dia cakap..eh!pesal pulak tak ok..haha..dalam hati..wah..nak amik hati nampak..tapi adah kesian jugak..

kitorang bukak cermin kereta..anak sedara adah kat belakang dah nak muntah dah..sepanjang dari Tenggaroh ke Kluang dia tutup hidung..nafas guna mulut..haha..memang kelakar..dah sampai dekat rumah adah..turunkan semua barang...sebelum balik ayiep cakap..

ayiep : ayang,,nanti kita tanam buah strawberi la kalau kat rumah kita nanti..
adah : kenapa pulak?mati dan tak pernah nak hidup la nanti..
ayiep : bukan apa..tanam strawberi wangi je..durian nie busuk la..bau dalam kereta dah macam pe da..
adah : tu la kelebihan buah tempatan..
ayiep : tak apa la..ayang je la dengan buah tempatan..abang tetap nak buah strawberi,,
adah : nanti kalau kahwin ayang nak makan durian macam ne..
ayiep : abang bagi duit..ayang makan je la dekat kedai..nanti busuk rumah..

ahahahahaha...sabar je la..adah memang gila DURIAN..dapat bakal suami yang memang DENDAM habis dengan durian..hahaha..

sampai sekarang kalau ada musim durian adah tunjuk buah durian je..mesti dia kata.. MUSUH abang tu..hahaha..yang adah tak boleh lupa muka ayiep dengan anak sedara yang tahan nafas macam duduk dalam kotak kosong..lemas..kelakar la..haha..


adah tag semua orang la walaupon sis pinky tak suruh..sebab nie memang kelakar...^_^

7 comments:

Cik Cempaka said...

takmo doyan, takmo doyan..

bau fening,,nanti habis ilmu terkeluar..

WidadCutieyGirlZ StorY said...

heheh!!
nice to meet u :0

sy follow kmo yer . kalau sudi singgah blog sy yer

Lulu caldina said...

ekeke...rajin join...tapi duriankan mmg sedap lah..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

duriannnnnnn!
segoni pun leh abis hukhukhuk..

adah x menahan bakal suamimu..huhu
nak tanam stoberi ;D

Syuhadah Razali said...

cik cempaka...durian la penguat deria ingatan..hahaha

Syuhadah Razali said...

sis lulu caldina...memang sangat sedap...meleleh air liur..

Syuhadah Razali said...

sis pinky...nak buat mcm ne..adah kena terima jugak la..dah syg..hahaha..strawbery pon xpe la..haha