Friday, June 24, 2011

Anak itu REZEKI dan ANUGERAH....

assalamualaikum...

semalam adah pergi ke hospital sebab nak buat ujian darah...tu kan perkara biasa sebelum bernikah..nak tau adah nie positif or negatif HIV..

kisah nie nanti adah ceritakan di next entry ok..tapi yang adah nak cerita nie...tentang sekeliling adah sepanjang adah dekat hospital...


adah pergi Hospital Jalan Mengkibol..sebab memang hospital nie je yang buat ujian darah..kan ada hari tertentu kan..so kami decide nak buat hari nie..lepas dah buat pendaftaran dan bayaran..kitorang tunggu turn kitorang nak buat ujian darah..tempat kitorang buat ujian darah..sama tempat dengan baby baru lahir nak suntik...*injection la*...

lepas dah siap isi borang yang dibagi..adah dan ayiep berbual sambal je la kan...seronok tengok sepasang ibu bapa muda dukung zuriat diorang..comel-comel je tau..sekali lalu seorang perempuan dukung baby..dari segi pakaian dia memang dalam pantang..sebab berstokin..jalan pon susah lagi..bawak handbag..dukung baby lagi..dalam hati..orang lain suami ikut..akak nie suami dia sibuk kot sampai tak ikut..

dari pikir positif..adah geram jugak..kesian tu..dengan bag..botol susu...dukung baby...drive sendiri ke kan..memang kalau sibok pon si suami a.k.a bapak nya..amik la masa sikit untuk teman isteri tengah pantang..adah senyum je..sebab tengok baby dia comel je..

dah sampai giliran akak tu...baby memang menangis la..kelam kabut akak tu nak dukung..nak pujuk..nak bawak kereta dengan keadaan berpantang...lepas akak tu hilang dari pandangan mata kitorang, ayiep cakap.."nanti kalau kita dah kahwin..abang harap abang ada masa nak teman ayang..."...*bodek ke apa tunang adah nie??haha..sejuk dengar...*


walaupon sesibuk mana kerja...kesiankan la isteri yang tengah berpantang..drive sorang-sorang dengan baby..kang tetiba meragam baby dalam kereta tak ke kelam kabut ibunya..dengan nak drive..nak layan baby..proses nak suntik semua tu tak amik masa lama pon..paling lama pon sejam...apa salahnya mintak keluar satu jam...majikan boleh tolak ansur alasan korang tu nanti..


notahati : peringatan buat diri adah jugak..anak tu rezeki..anak juga anugerah..jaga dan corak sebaik mungkin...^_^

10 comments:

NasZ said...

betul tu..harap saya tak macam tu la..

jemput join segmen simple saya..

SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI ...

PapaMacho said...

Kenapalah ada yang sanggup biarkan isteri yg tgh pantang tu drive sorang2..? Kejam sungguh.. Nasib baik Papa tak macam tu.. =)

Syuhadah Razali said...

macam tak prcaya kan..tapi nie la yg berlaku semalm...^_^

PinKy MoMMa said...

smga encit papa akak sentiasa berperikemanusiaan ;)

anak tu harta yg tak ternilai..
isteri tu kurniaan yg di beri utk di sayangi..jadi hargai kedua duanya ;)

Syuhadah Razali said...

yup akak...adah sokong 2...adah doakan akak sentiasa bahagia dengan keluarga akak..^_^

not irene said...

itulah... kita selalu kena fikir positif. mungkin husband dia outstation (askar) macam kawan saya.
3-3 anak dia lahir dia drive sendiri ke hospital.

husband sampai bila semuanya dah selamat.

jom jengok blog saya memyselfandnotirene

rizaros said...

sedih rasa.. tp nk buat mcm mana kalau itu yg nurse nakkan.. jumpa depa.. tp kalau wani mesti nangis doh g sorg2.. :P

Syuhadah Razali said...

masuk jumpa nurse memang ibu n bayi je..p ayah diorng ada jugak ikut...sedih kan...^_^

zuwaidah said...

kasihan ibu muda tuu, kita tak tahu apa yang sebenarnya terjadi...mudah2an semuanya baik belaka

Anonymous said...

Wаy cοol! Ѕomе very valid points!
Ӏ appreciate yοu ωriting this article plus the rеst of the sіte іs ѵery gοοd.


Fеel free to ѕurf to mу ѕite;
make money online