Wednesday, September 28, 2011

Kebaikan PUAN MUDA~

assalamualaikum...

bila adah cakap umur adah 20 tahun dan pegang tittle PUAN di usia sangat awal rasanya...*well!dah jodoh...tak kan nak nolak pulak kan...haha*..mesti benda sama je yang keluar dari mulut-mulut mereka yang sangat prihatin dengan life adah..hahaha....

wei..asal kau kahwin awal sangat?...rugi je masa remaja kau disia-siakan..
dah kahwin dah kau kan..dah tak boleh la nak enjoy lagi macam kitorang..

dan yang seangkatan dengannya la ye...

so...this my answer for that stuff...

korang-korang sekalian...bagi adah la kan..kahwin muda nie banyak benefitnye la kan..dulu zaman bujang-bujang...nak keluar dating kena mintak izin mak abah..siap ada punch card sendiri tau..lebih masa kena denda atau jalan hukuman..nak enjoy boleh jugak masa bujang dulu...tapi biasalakan mak abah mesti jaga kita punya..

nak dating kena bawak adik,anak sedara kalau boleh nak bawak satu keluarga..haha...
nak pegang tangan,nak peluk-peluk...idok le kome dapat wei...

sekarang...adah rasa adah bebas jugak apa...dengan mak abah dulu bebas jugak.sekarang lagi bebas nak buat apa..siapa cakap lepas kahwin tak boleh enjoy??adah dan en.suami enjoy jugak apa lepas kahwin..boleh lepak dengan kawan-kawan jugak cuma kita kena la ada limit dalam buat satu-satu benda tu kan..sekarang nak pegang tangan ke..nak naik motor ke..dah boleh sangat dah..korang boleh ke??haha..jangan jeles la ye...^_^...



bezanya cuma tanggungjawab dah ada la..lebih berat dari zaman bujang...itu je..nak enjoy tak ada masalah...yang suruh pergi cari laki atau suami anti sosial tu siapa suruh..hahaha...


notahati:..kesihatan semakin membaik..cuma nak tunggu appointment dengan doktor pakar je..^_^

3 comments:

Munna said...

la dh kwin ke? hehe...tp kt pic atas ni malu2 mcm belum kawin je?

Syuhadah Razali said...

ats nie belum kahwin lagi la muna..

mizzkechique said...

phewittt... hehe