Tuesday, September 27, 2011

Sudah Jatuh Tangga Ditimpa..~kemain pelik bunyinye~

assalamualaikum..

rasanya lama sungguh tak menghupdatekan diri dalam umah kedua nie ek...~serius geli dengan ayat skema tak leh bla nie..~

nie semua sebab kecuaian adah yang dah berumur 20 tahun tapi still tak pandai jalan elok-elok...sudahnya tangga tempat paling tragedi...itu sebab la adah jarang update blog..tapi sempat jalan-jalan je..

alkisahnye...tanggal 15 september 2011 bertempat di Bustand Kluang jatuh pada hari khamis..adah nak amik adik adah dari KL..sebab sabtu 17 september 2011 majlis sambut menantu sebelah rumah ayiep..so..adik adah mestila wajib balik kan..hujan lebat jugak waktu tu...dah berapa ramai orang jatuh kat tangga yang adah jatuh..cuma adah je nie tak amik pusing..so..nak dijadikan cerita..en.suami <sila jeles...dah boleh guna suami nie..haha>.jalan selamba je turun tangga..adah pon berlagak macam pakai safety boot je turun..baru turun anak tangga ke dua..adah terduduk and tau-tau je adah dah kat anak tangga paling bawah sekali...paling sakit pinggang dan kepala adah la...macam kat bawah nie la adah jatuh...


kat bucu tangga tu la kepala adah dengan pinggang adah terhentak....


balik tu en.suami suruh urut...tapi tengok still boleh jalan lagi..cuma malam tu nak bangun dah tak boleh...sakit sangat..sebelum tidur boleh pitam pulak sebab kepala adah kan terhantuk dekat bucu tangga..sakit jugak tu..

lepas urut tu elok lagi...nasib baik majlis sebelah rumah suami adah berjalan lancar..siap boleh pakai high heel lagi tau..lepastu 3 hari lepas tu adah terus tak boleh bangun...nak baring pon tak boleh..pagi2 pergi hospital...kena buat X-RAY...dapat injection dan paling teruja dapat surat rujukan doktor pakar...itu paling ''SERONOK" sangat tu...sejak tu adah tak boleh diri lama sangat..duduk lama sangat..baring lama sangat..semua  ada masa...sakit la jugak..


adah harap cepat la adah sembuh..tak tahan sakit macam nie je..kesian mak,mak mertua,suami dan satu keluarga risaukan adah..yang paling penting asal ramai sangat ingat adah dah mengandung pulak kalau asyik muntah2??effect X-RAY dan hentakan ok...huhu...

2 comments:

KAMIHIDUP said...

aduh, sakit betul jatuh tangga. selamat pengantin baru. :)

mizzkechique said...

alorrr siannya adah.. moga cpt smbuh.. jgn lasak sgt tau.. bg elok dl bdn tu br la blh bt keje..