Monday, September 12, 2011

Majlis Berinai edisi gila-gila...

assalamualaikum....

continue pada entry semalam sebab line yang begitu slow menyebabkan adah fedup nak upload pic.hari nie slowly adah cipta satu entry ok untuk kalian..*jangan la marah cerita yang sama je ye..*

biasanya malam berinai dilakukan sebelum bernikah...tapi kami buat selepas bernikah..baru feel naik pelamin saing-saing ye dok...ramai tak tahu kan umur adah berapa...umur adah 20 tahun..umur suami adah 26 tahun..ditambah tolak darab bahagi..beza kitorang 6 tahun..dan ramai jugak cakap adah kahwin diusia muda...memang muda pon banyak benda adah masih tak tahu dan masih belajar....tapi kan itu soal jodoh...^_^

ok...mari sini adah nak cerita dengan kalian kisah malam berinai adah..nie semua dari kamera kawan kepada adik-adik adah dan juga family yang lain..kalau dari cameraman..sebulan dua nanti adah upload lagi ok...


muka paling gedik abad ini....theme adah pilih untuk malam berinai nie putih hijau...kalau putih merah dah macam umno lak kan....sweet tak warnanya??haha..mata saya bukan mengantuk ye..tapi disebabkan bulu mata palsu yang sangat la berat...^_^



auw!malu semua tunjuk kami....kami dah halal ok..tak perlu takut dengan pejabat agama kalau nak datang serbu..kitorang pulak yang carik pegawai pejabat agama..nak tunjukkan surat nikah kami..hahaha..*miang sungguh!*..nie semua adik beradik kandung adah....adah anak ke 6 yang kahwin..ada lagi 2 bujang...^_^


korang tau tak..nak suruh lelaki amik gambar penuh ikhlas senyuman dia memang la susah kan...sabar sungguh jiwa seorang isteri baru paksa suami dia senyum..haha..tengok la tu muka ayiep..sabar je la..lagi satu..adah nie jiwa ganas sikit..kena lak cover ayu..tapi kadang-kadang duduk tak diam jugak..haha

berinai nie mesti adah air mawar,sedikit inai,beras kuning,dan telur...sampai sekrang aadah tak paham kenapa mesti cium telur yang hanyir tu..tapi time adah..telur tak ada..haha..


ha,,yang nie keluarga yang besarkan adah dari kecik sampai la dah  berkahwin nie....jasa kalian akan ku kenang..tapi kurang abah dan abang ipar adah..sebab sebok rewang kat dapur..aleya...nape dah macam minah sakai nie acik tengok..oo..ye..lupa..sorang lagi pon hilang..mr,gadget...adik pada dua anak sedara chomel adah nie..


aksi malu malu kucen...wekk la..nie sudah penat nak ketawa sebab kena kacau dengan sedara mara je...serius meriah...^_^

cukup la banyak nie je.sebab dari pukul 9 pagi adah try nak upload sekali banyak..tapi yang jadi nya banyak nie je..memang lama sangat..sabar je la..nanti di next entry adah akan sambung story adah lagi k...


notahati:..antara hadiah adah,adah dapat oven....dalam kepala nak try masak macam-macam..tapi jadi ke idak..tak tau la saya....*pandai masak lak kan..hahaha*







5 comments:

BeloG MTT said...

Cantiknyaa kamu yunk... Tahniahhh ! :)

Syuhadah Razali said...

terima kasih kak.....^_^

Anis Adila Aris said...

wah..kita sebaya jew tapi adah dah kawin..congrates dear...semoga bahagia ke akhir hayat :)

mizzkechique said...

suwit!!!

iyan shazlind said...

semoga berbahagia sampai ke syurga bersama...

p/s : sweetnya pengantin..:)