Wednesday, October 05, 2011

Perbezaan SAFI BALQIS dan SAFI RANIA GOLD

assalamualaikum...

siapa pengguna SAFI BALQIS dan SAFI RANIA GOLD??mesti dah tau apa kelebihan masing-masing kan..

dulu adah gunakan SAFI RANIA GOLD yang warna emas la kan dah nama pon GOLD...sebab dulu adah sekolah dan baru start kerja..memang tak mampu la nak beli..sudahnya adah pakai je la apa mak adah pakai...jangan orang silap mak anak sudah..haha..

bila dah kerja pon still lagi pakai mak punya..kali nie alasan nak jimat..al maklum la nak kahwin..hahaha...adah beli sikit-sikit je..yang lain still pakai mak punya..hahaha...

bila nak kahwin..adah pergi survey harga tok buat barang hantaran...sampai je kat tempat yang adah nak pergi..promoter tu punya la explain bagai...sekali tanya umur..adah cakap la 20 tahun..boleh buat muka macam tak percaya je..well..umur ai muda..tapi wajah ai matured..korang ado?haha...

so..diorang suggestkan pakai SAFI BALQIS sebab sesuai sangat untuk kulit remaja 18 tahun sehingga 25 tahun..kalau SAFI RANIA pulak suitable sangat untuk umur 25 tahun ke atas...*patutla muka nampak tua dari usia...sebab ganyang SAFI RANIA je sejak remaja...balasan betul..haha*...

harga SAFI BALQIS lebih murah sikit berbanding dengan SAFI RANIA..memang sesuai sangat untuk remaja kan..ok..kenapa adah suka produk SAFI nie?sebab struktur dia lembut..tak berminyak..ringan je bila guna..lagi satu HALAL...tu yang paling penting...^_^..

vs



so..korang pengguna produk jenama apa?meh la share!!^_^

4 comments:

Munna said...

guna olay...total effects..hehe
pnh pkai safi tp xsesuai dgn kulit...

mizzkechique said...

akak pakai garnier je.. hehe

siti kektus said...

Pernah try safi balkis, tp kulit x sesuai. Huhu

Anonymous said...

saya umur dekat nak 21 tahun, dulu saya pakai safi balqis tapi tak sesuai, habis bengkak wajah tumbuh jerawat, lepas tu saya pakai sabun susu beras untuk pembersih wajah, jerawat memang kecut dan kering, tapi kulit wajah saya pun menjadi kering dan kusam dan ada parut bekas jerawat, saya sudah berkerja, so bila kerja saya pakai alas bedak KANEBO untuk sembunyikan parut dan kekusaman wajah. Lama2 bedak tu pun dah tak masuk ngan wajah saya, then bila saya pakai bedak tu lagi dah macam bertampang2 pulak wajah saya hahaha. So 2hari lepas saya dah keluar gaji, jalan2 beli barang keperluan diri, ternampak pulak SET SRG ni, ada krim kecantikan, pembersih wajah dan krim pelembab siang, so apa lagi tanpa fikir panjang kot2 muka boleh jadi lawa macam Kak Rozita hehehe then saya beli set tu. Sampai rumah, terus cuba, saya siap beli ngan skrub wajah sekali, mula2 pakai rasa teruja sangat, then survey kat Google, tengok testimonal memang menyakinkan hehehe best makin teruja...nampak perbezaan wajah sewaktu tak pakai bedak, sebelum pakai SRG saya ada ambik gambar, hodoh juga pasal kusam dan ada parut..malunyee..tapi takpe saya tetap kuatkan semangat nak try juga SRG ne..ngan penuh sabar saya pakai, lepas 2 hari dh pakai SRG, alhamdulilah, kekusaman diwajah saya semakin berkurang, wajah nampak berseri, lembut dan bersinar, tak seperti sebelumnya wajah tak bermaya bila tak pakai bedak, dah tu mula laa saya nak berangan2 lagi hahaha terfikir nak beli krim pelembab malam lagi supaya hasil tambah mantap hehehe then saya pergi kedai belilah krim pelembab malam tu, tiba kat kaunter tu, akak kat kaunter tu tanya laa kat saya, ne beli untuk siapa? saya jawap untuk saya, akak tu buat muka hairan, dia beritahu set SRG tu limited untuk yg berumur 25-an je...alamak yeke? takpe bawa rasa malu tetap juga beli, tapi dalam waktu tu saya fikir2 jadi tak tentu..saya search Google....laaa betul laa untuk yang berumur 25-an keatas...hahaha..tapi takpe niat dihati tetap nak pakai sampai habis dah tu saya nak stop, sayang juga kalau nak buangkan hehehe..tu je laa tapi SRG memang benar dan terbukti..