Tuesday, December 20, 2011

Mimpi itulah Petanda..^_^

assalamualaikum..

selamat pagi semua..
hari nie tergerak hati nak bercerita pengalaman adah tahu adah mengandung..
sebab kawan adah ramai tanya macam mana boleh tahu..
well..kawan-kawan adah kebanyakannya still belajar lagi..
ada yang tunangan orang dan bakal berkahwin..
so..tanya-tanya tu nak tambah pengalaman tok diri diorang la tu kan..
sharing is loving kan..
seronok apa..hahaha

mulanya macam nie..adah baru je habis period..
tapi period adah tu tak berapa betul..
hari nie habis period..esoknya adah kena buat X-RAY tulang belakang.
sebab kes adah jatuh tangga sebelum majlis rumah en.suami adah la..



lepas bape minggu buat X-Ray..
adah tidur betul-betul lepas solat isyak..
malam tu adah mimpi adah mengandung dan bagitau en.suami la yang adah tengah berbadan dua..
bila tersedar tu..cuma mimpi..
tapi hati nie berkobar-kobar nak beli pregnancy test..
balik kerja adah pergi farmasi..
sampai rumah memang tak lengahkan masa adah try la kan..
tapi hasil dia macam lambat je..naik satu line je..
adah pergi dapur buat apa yang patut..


bila adah balik tengok..
terperanjatnye adah..sebab alat uji kehamilan tu DOUBLE LINE..
bersyukur sangat masa tu..
tak bagitau en.suami pon..
sebab nak dia tengok sendiri alat tu..

bila dia balik..en.suami macam tak ada pape.
belum tengok la tu..
adah suruh pergi bilik..tengok atas meja solek..

en.suami : apa nie yang?tak pernah nampak pon..
adah : kan ada instruction tu...baca la..
en.suami : kosong invalid, satu line negative, dua line positif..
adah : yup..dah tu apa abang nampak?
en.suami : dua line la yang nampak..
adah : so?
en.suami : dah ada ea?betul ke?
adah : ha ah la kot kalau alat tu xtipu..^_^
en.suami : Alhamdulillah..terima kasih ayang..

hari tu je kitorang percaya ada orang ketiga..
lepas tu macam ye ke tak ek..haha..
sampai la adah pergi check kat klinik dengan en.suami..
tu nanti akan adah ceritakan di next entry ye..
pengalaman pertama yang banyak mengajar adah..
lawak ada..geram ada..malas ada.semua ada la kiranya..haha





notahati:..YA ALLAH..kuatkan la bayi yang ada di rahimku ini..

3 comments:

azam said...

alhamdulillah.......

syukur...kena hati² sikit ye

mizzkechique said...

seronok lak bc pengalaman adah ni..

Republic said...

tahniah !