Monday, December 19, 2011

Kluang Ditawan Hujan

assalamualaikum...

selamat hari isnin semua..
hari nie macam slow je masa berlalu dekat area JOHOR nie...
hujan dah 2 3 hari tak ada nak tunjuk tanda berhenti..
tapi makin lebat ada la..
dan tadi pagi adah hantar en.suami pergi kerja..
jalan dah naik air..adah sampai nak menangis bawak kereta redah jalan tu..
takut wei..nasib baik depan kereta pajero..kurang la derasnya..

                                                              *credit kepada pakcik google*

nanti malam nak amik en.suami macam mana la gayanya..
kalau hujan still tak berhenti lagi..
huhu..nasib la..tapi kesian la kawasan perumahan yang rendah..
adah dengar dah start banjir kat kawasan rendah tu..
tadi pagi adah lalu semua sungai yang bakal melimpah..
semua dah paras-paras merah..

tak sampai setahun banjir dekat kluang..
dah nak banjir lagi..
kesian diorang..
kalau nak imbas balik keadaan banjir awal tahun hari tu..
klik Banjir Kluang ..

sama-sama la kita berdoa supaya banjir kali nie tak teruk dan tak melibatkan kehilangan nyawa..


notahati:.hujan-hujan kalau nak memandu..biar la berhati-hati..jangan main banjir..^_^

1 comment:

mizzkechique said...

mak akak pun tepon kt air dh naik.. xsanggup kot nk banjir lg.. kesian.. klu bnjir lg, mknenya setahun 2kali la banjir..