Wednesday, December 21, 2011

Selera Yang Semakin Memuncak!~

assalamualaikum...

dah petang dah kan..
sampai masa nak minum petang pulak..
rasanya dari tadi adah memang non stop mulut nie kunyah makanan..
kecuali sejam waktu rehat yang adah memang akan peruntukan untuk tidur..

hari nie mak adah masak PECEL..
tau apa tu PECEL?
pecel tu makanan orang jawa kalau tak silap adah..
sebab keluarga adah orang jawa..nama dia pon macam kejawaan kan..
asal dari Indonesia ke pe adah tak tahu.yang adah tau nie dari keturunan jawa..hahaha

pecel nie selalunya ada tempe dan tauhu yang digoreng..
selain tu,pucuk ubi, kacang panjang, taugeh direbus..
hirisan timun pon ada dengan kuah kacang yang pedas, manis kira cukup rasa la kan..
adah tak amik pon gambar sebab kalau tengah lapar..makan yang penting..haha
tapi adah try cari kat google so gambar di bawah  nie buat tatapan korang..

*kredit pada pakcik google untuk gambar nie*

rasanya dekat 3 pinggan adah makan..
nak buat macam mana..memang tekak nie tak ada rasa lapar..
lagi susah la 'kami' nak berhenti...hahaha
alasan kami tu yang tak menahan..hahaha..

bukan tu je adah nak bagitau ye...
adah sekarang sangat addict pada semua jenis makanan kecuali nasi...
itu je yang tak selera ditekak..
tapi kalau kena dengan lauknya..
macam ikan bakar ke..
sambal kupang ke..
makan tetap makan....paling penting KICAP tu ada..

eh!yang sedang mengandung dan sudah bersalin...
memang tekak kita rasa nak makan je ke ek?
takut jugak nie bukan baby nak makan tapi hawa nafsu semata-mata..haha..

makin hari makin kuat nie nafsu makan...
makin bertambah-tambah list mengidam adah senaraikan kat en.suami..
nasib baik tak ada mengeluh pon..
cuma dengar.."sabar ea yang..abang usahakan.."..
ok..tak kisah..tak memaksa...janji dapat rasa...hahaha...





notahati:..mak suruh makan banyak-banyak supaya baby cepat membesar...rasanya bukan baby je..dengan adah-adah sekali...huhu..memang bertungkus lumus la pantang nanti..

1 comment:

Liyana said...

fuh.. anak keluar mesti sehat ni... insyaAllah.