Friday, June 19, 2015

3 Tahun Yang Membahagiakan

Assalamualaikum.

3 tahun berlalu. Dah besar panjang bujang aku yang sulung tu. Dah nak tukar tittle adik ke Abang Long. Dah pandai bawak diri sendiri, berdikari sikit-sikit. Merajuknya kuat.

Besarkan Asyraaf ada sikit mencabar yang tak sama macam anak orang lain. Tapi semua jadi mudah bila dia dah nak dapat adik. Alhamdulillah.


Dear sayang mama,
Mama tau satu hari nanti asyraaf akan baca blog mama ni. Selamat ulangtahun ketiga sayang. Mama dengan ayah sayang sangat dekat Asyraaf. Kami sanggup korbankan semuanya untuk asyraaf. Maafkan mama setiap kali mama kena pergi kerja asyraaf mesti menangis pagi-pagi. 2 tahun mama dengan Asyraaf mesti dah terbiasa nampak mama sepanjang hari. Tapi mama nak awak tau, semua ni untuk kesenangan awak dan adik baby nanti.

Mama tak pernah lupa sesaat pon walau awak jauh dengan mama.
Jadi anak yang soleh, yang dengar kata, yang tenang hatinya, yang menyenangkan orang lain. Jadi abang yang penyayang pada adik tau. Walaupon mama kadang-kadang selalu tukar jadi tarzan perempuan, tapi mama sayang sebenarnya. :) 

Bila mama tanya asyraaf nak hadiah apa, asyraaf mesti cakap nak kek besar ada lelen (lilin). Nanti kita celebrate sesimple untuk awak ye. Walau asyraaf dah nak beradik, kasih sayang mama sama je dengan semua. :) 

 Selamat ulangtahun sayang. ;p

No comments: