Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

assalamualaikum...

ye yeh!abang ben buat segmen lagi..bape kali VS da...abang ben suka tau  buat segmen time2 nak lunch..memang sesuai sangat dan kena pada masa..so..kita mulakan sekarang...


kalau korang nak join...mesti kene join..KLIK SINI OK..

1- Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
eh..eh..mestila adah pernah..semua orang mesti pernah even cinta monyet..haha..adah jatuh cinta sebab keperibadian dia..rupa paras bukan penting..kalau semua nak yang hensem..habis yang tak hensem single sampai tua??..^__^

2-Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
 fizikal macam berupaya untuk bekerja dan yang sama waktu dengan dia adah utamakan..sebab nanti dia yang akan jaga adah, jaga keluarga kami nanti..macam adah cakap..kalau berkaitan rupa paras yang segak, tegap macam abang ben tak ada pada pasangan hidup adah pon tak pe..yang penting dia baik dan sederhana..kalau dapat macam abang ben..kira pakej la 2 kan..=)..

3-Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
haha,,,soalan apakah ini..mm..adah suka tangan..sebab..tangan lelaki berbeza dengan tangan adah...berurat2..perempuan halus mulus..=__='...

4-Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ? 
berisi apa??kalau berisi badan tanda bahagia pon setuju..hati senang..semua benda buat pon senang...kalau berisi ada baby..lagi adah setuju..penyambung kasih sayang tu..=)

5-Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda .. 
tak semua lelaki kacak kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik..segelintir je kot,.dan sebab segelintir tu..semua orang kene tempiasnya..bagi adah..itu semua bergantung pada hati dan niat seseorang bila berkawan...

6-Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  .. 
lelaki idaman adah ye..tak ada contoh yang sesuai la selain dari bakal teman hidup adah sendiri..=)...am i right??
sebab adah pilih dia..dia sangat penyabar dengan kerenah adah..lagi satu..adah terima dia sebab kami dapat RESTU kedua2 belah pihak..itu yang penting..yang lain2 tu tak penting sangat..sebab adah terima dia seadanya..=)

7-Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ? 
ALHAMDULILLAH..adah bersyukur sangat dengan apa yang diberi pada adah sekarang.

8-Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ? 
dengan diri adah sendiri lagi la berpuas hati..ALLAH maha mengetahui kenapa dia ciptakan adah sebegini bukan...*orang yang cakap adah gumuk la apa la..cakap la.sebab adah tak kisah..^_^..*

9-Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ? 
mmm..perlu ke??kalau kehendak pasangan kita tu berkaitan dengan kebaikan kita atau pon apa..adah leh consider la permintaan dia..lebih baik terima seadanya..sebab semua orang tak sempurna..=)

10-Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh.. haha,,nape abang ben??abang ben nak kurus ke??...tak payah pakai segala macam produk pon ok jugak..just bersenam..ambil makanan ikut kadar yang sepatutnya..biar lambat hasilnya tapi tak memudaratkan..=)

DONE..

19 comments:

darxniq said...

sy x hensem..awak nk x kat sy??hahahah

saya YANA said...

ape yang penting? dapat restu..

erinn kechiik said...

mensyukuri fizikal sendiri lagi baguskan dari tak sudah2 meratapi tp xde penyudahnya..


http://rinnkechiik.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashari-lelaki-vs-perempuan.html

Ujang9897 said...

owh..ciri2 gua tu...=)

pRiNCe said...

nice entry...
slmat berjaya ye..:)
lau sudi lawat la blog prince yg buruk n newbiee lg nie...:)

faraa halim said...

owh suke tgn, lgi pn tgn laki besa kn, hehe

4miN93~~ said...

jwpn menarik terbaik dari ladang ^^

Rafi Nilhan said...

hehe..ade sjer pndapat..saye newbi gi.. :)

http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/pantun-blogger-merapu.html

Syuhadah Razali said...

darniq..kalau dah jodoh pe slhnye..^__^

yana..yup dear..2 yang paling penting..

erin..thanks dear.t adah lawat blog erin ok..=)

ujang...pe yang cri2 ngan kamu??tangan berketak2??haha

prince..welcome babe..t adah singgah..

faraa...suka tgn sebb berbeza je..haha

amin..terima kasih daun keladi...lain kali dtg lagi..=)

:: Nursyahida Daud // Scha :: said...

terbaik ! btw, i visit u back..

Dekcik said...

adah cantik lah mane ade gemuk..sape lah ckp 2..

dari blog abg ben singgah lah..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/perempuan-kerana-fizikal.html

nikaviolet said...

dri blog abg ben..salam perkenalan yea....

follow awk nie...

http://nikaviolet88diary.blogspot.com/

Syuhadah Razali said...

SCHA...TERIMA KASIH..

dekcik..kamu pon comel..terima kasih..

nikaviolet..salam perkenalan..thanks dear..

mas saari said...

datang sini baca jawapan anda..

fizikal dan paras rupa nombor 2
yang penting hati!

Syuhadah Razali said...

yup...yang penting niat dia nak berkawan dengan kita..=)

NiSha said...

datang dari segmen abg ben..
http://heandsheloves.blogspot.com/

Salasiah Ammar said...

hehehe menarik2 jwpannye...

jom share pendapat jom ;)

http://salsabilahammar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

solo molo said...

kalo hati dah suke, semuanya tak kira dah...

Syuhadah Razali said...

pandai pon cik solo molo..