Friday, March 18, 2011

Kita Hanya Mampu Merancang...

assalamualaikum...

selamat hari jumaat..hari yang cukup bermakna bukan??

sorry my readers..pagi tadi sangat bizi la..sebab sok adah nak cuti!!sebab apa?nanti adah kabo kan ok..=)..

berbalik pada tajuk..
saje je nak buat suspen..adah nak share dengan korang sikit2 apa yang kami sefamily dah plan untuk majlis adah yang akan berlangsung tak lama lagi..^__^..sangat suka ok..

nak tau apa yang kami rancang..baru rancang..belum jadi lagi nie..=)..meh2 sini akak nak cerita sama dek non semua..



so sweet kan angkasawan negara nie wat picture pre-wedding diorang..serius cantik..nak jugak2..tapi dengan cara dan gaya adah sendiri la ok..=)


kad undangan kami pilih sangat simple ok..ala..kalau buat yang cantik2..ada labuci2 segala..bukan disimpan..yang penting niat adah nak jemput semua kengkawan adah untuk meriahkan majlis kami nanti..



untuk barang hantaran pulak..sedikit sebanyak sama la macam pic nie..warna??suprise..tak ada la kejutan nanti...haha..tapi adah memang minat barang hantaran dugubah macam nie..simple..kotak2 2 semua nanti boleh buat aksesori atau tempat simpan barang kat rumah baru kami nanti...^__^..*sukanya..tak sabar..haha*



ha..part nie memang adah suka sangat dengar akak adah dan mak adah bincang..sebab akak adah dah berkahwin..so dia tau la apa patut buat..adah tak kisah sangat..majlis nikah nanti kami buat dekat rumah je..mak dan akak adah nak buat 2 pelamin..repeat..2 PELAMIN ok..*sila jeles sekarang*..satu untuk dalam rumah time nikah..pelamin mini je..sebab adah nikah kat dalam rumah..pelamin lagi satu dekat luar..=)..lebih kurang macam pic atas la pelamin yang mak adah nak buat..




memandangkan pelamin lagi satu dekat luar..ini la yang adah plan..tapi bukan dekat dalam balai tau pelamin adah nanti..nak tau dekat mana??nanti wedding adah datang la ok..serius adah suka benda yang sangat simple..simple dan nice kan pelamin pilihan adah nie..^__^..*macam lambat je lagi..cepat la masa..haha gatai!!*


ha,,part nie paling tak menahan..ayiep beriya habis nak kan tema JAWA..tau la keturunan kami habis2 jawa..dia nak jugak tema jawa..yang pelik tu buat sebelah perempuan tau ikut tema lelaki..nanti belah lelaki ikut belah perempuan yang simple je..so..ini la baju yang mungkin adah akan pakai nanti..serius macam cantik kan..=)..tapi bertudung ok.nak free hair ayiep tak bagi..ingat adah nak ke??haha..walupon bertudung masih boleh ok adah nak menggayakan pakaian nie..




see..see..kan adah dah cakap..mesti boleh...=)



adah nak guna fresh flower nanti untuk adah pegang masa majlis nanti...macam atas nie jugak..haha



wah!!nie part paling best...kene dengan citarasa adah..adah suka katil ada palang2 macam nie..tapi hampa..sebab abah adah tak suka..so..deco lain la jadiknye..tapi nak sesimple ini..crowded2 kasik pening pale je..=__=



mm..yummy2...tang catering adah memang tak perlu nak risau..family adah dapat kurangkan budget tang makanan..nak tau kenapa??sebab mak abah adah sendiri yang akan turun padang masak..serius!!memang mak dan bapa pengantin yang akan masak ok..



tang kek nie yang tak menahan..nak makan kek yang atas nanti waktu kahwin adah??jangan harap la..sebab mak adah kata..buat @ beli kek macam nie memang tak habis la..kang ada yang simpan kat dalam freezer je..sebab orang tua nie takut sikit nak makan benda2 macam nie..takut kencing manis..haha..^__^



so..mak dan akak adah akan buat 'kek' kami tu dengan pulut dan macam2 lauk diatas..yang tak menahan adah dengar..diorang nak buat bentuk A..sebab Adah dan Ayiep..serius ok adah kongsi dengan korang..

nanti kalau ada pape yang kami plan adah akan kongsi dengan kalian semua ok..cukup untuk hari nie je..haha..


notahati:..sok adah tak dapat jalan2 blog kengkawan dan post entry..sebab adah akan ke N9..attend wedding kawan adah..^__^

2 comments:

saya YANA said...

banyak abah tak kasi ni... haha...takpe2.. yang penting majlis berjalan dgn lancar...tahniah eh.

Syuhadah Razali said...

hahaha,,tau pon..anak kan..dengar je la..2 belum lain lagi yang abah adah pangkah tak sudah..haha..terima kasih..