Tuesday, March 08, 2011

Contest : My First Date Story

assalamualaikum..

korang2..adah tengah jalan2 tadi adah nampak kawan alam maya adah buat contest..tengok tajuk contest dia pe..terus hati adah terpikat nak kongsi..sebab apa??sebab contest dia nie best...haha..

nak tau contest apa yang adah join nie??
CONTEST : My First Date Story..

Klik pada gambar nie ok kalau mau join..=)

itu la contestnye...meh sini adah kongsi dengan korang First Date adah yang tak seberapa bagi korang tapi sangat bermakna bagi adah..=)..*blushing dengan sendirinya..*

sangat la kuno perkenalan kami..
bermula dengan pesanan ringkas atau lebih dikenali sebagai SMS..
berbalas mesej dengan si dia..mula2 memang makan maki je mamat yang kacau adah,,sebab apa adah memaki2 biar kami saja yang tau..hahaha..*gelak besar punya*
tapi serius..mesej cakap adah tak nak reply sebab tak kenal..p adah reply jugak...al maklum la..dua2 kesunyian..*chewah!!dush!dush!!ayat memang meleleh betul la..*
mamat nie layan je kan..adah maki dia layan baik je..

nak dijadikan cerita lama jugak tau kami kawan setakat kat SMS je..handphone la tempat dating..nak telepon??rasanya belum masa sangat nak bergayut..dekat setahun kenal kat handphone..padahal sebelum dia mesej adah..kitorang pernah keluar ramai2..cuma mamat nie sangat la pemalu ok..dan adah perempuan yang lebih berani..suka tengok dia yang suka jadikan handphone sebagai teman sepanjang kitorang keluar..dengar suara dia pon tak..

agak cukup matang tempoh perkenalan kitorang kat handphone semata2..*ingat nia buah ke pe ada tempoh matang segala??haha*
dating pon diaturkan..nak plan dating nie punya la lama..sebulan sebelum keluar..
sebab sang teruna sangat la pemalu..sang dara pulak tak boleh la nak malu2..kalau malu jugak alamatnya sampai sekarang tak jumpa la kitorang..=)

guest what??korang kalau dating mesti kat bandar..kat panggung wayang..tempat makan..jalan2 kat MALL..tapi kan...adah.....eh!nak tau ke tempat First dating adah dekat mana??nak tau??ok..sambung balik baca..=)


bila masa ditetapkan..adah dengan gaya ayu lagi sopan berbaju kebaya..siap bertudung dan high heel..*perempuan melayu terakhir kan*..korang pelik??tak payah nak pelik..itu la pkaian adah bila first dating dengan si dia..=)..mamat nie amik adah dekat rumah adah..*baik x??lol..*..waktu tu dia amik adah pakai kereta kancil je..cuba korang bayangkan ok..adah tinggi..mamat nie pon tinggi..waktu dalam kereta adah nak gelakkan je sebab mamat nie bawak kereta betul2 paras bumbung...hahaha..adah baru first time jumpe duduk dalam kereta yang cuma ada kami berdua je..serius adah MALU!!!..adah pandang luar je..adah ingat adah pon malu habis..rupanya mamat nie lagi gabra dari adah..serius..dia bawak kereta bila sampai selekoh dan tukar gear mesti mati2..adah tanya kenapa..dia cakap "ini first time ayiep bawak perempuan naik kereta dengan ayiep..."..lol..mamat nie gabra jugak,,ngalahkan adah je..so funny..

sepanjang perjalanan tak banyak yang kitorang cakap..sampai pon kat destinasi kami..satu je adah pesan..jangan tinggalkan adah..pelikkan??..TAK PELIK ok..sebab tempat pertama kitorang dating dia terus bawak adah jumpa FAMILY dia waktu sepupu dia kahwin..korang cuba bayangkan..dah la korang selalu mesej je..dan dating korang pulak dibawak terus jumpa family??tak getar lutut ke?..

sampai je kat rumah sepupu dia yang satu kampung dengan dia adah jadik seorang yang sangat pemalu ok..sebab semua mata tengok kat adah..bila adah tanya ayiep kenapa ramai tengok adah..dia cakap..sebab adah orang luar..ok la..adah terima..orang pertama adah jumpa..abang iwan dia..serius..tegas giler muka..adah senyum je la..orang kedua adah jumpe arwah abah ayiep..sangat mengalukan kedatangan adah..lega sikit..jumpa mak ayiep nie yang tak tahan..ditengoknye atas bawah..adoi..salam jugak walupon terketar2..lepas makan ayiep tinggalkan adah dengan sedara mara dia..yang baru first time adah jumpe..sangt la malu..kena sakat dengan ipar duai dia..macam2 lagi la..tapi penerimaan diorang sangat la baik ok..

bila nak balik tu semua orang dah ok dah dengan adah..malu still ada,,adah sangat la pemalu..bukan hipokrit..sebab diorang family ayiep..sangat malu..dah la ayiep bawak adah jumpa family dia..bukan pergi tengok wayang ke makan2 ke..unik kan..

disebabkan keunikan dia tu la adah terima dia sebagai couple adah dan sekaligus terima lamaran dia..dan jadik tunangan si dia pada 16 september 2010..dan bakal menamatkan zaman bujang adah tak lama je lagi...doakan kami ok..

ok adah dah siap..
adah tag kepada 2 kawan adah..=)


kenapa adah pilih mereka??
sebab adah nak tau story mereka..=)

11 comments:

cik bihah said...

hahaha..ko nak tau cite akak.. mak ai malunye.. ;))

Syuhadah Razali said...

nak tau..akk kene cte jugak..haha

Sayang♥BeeBee said...

alamak adah,,x reti nak cite camano la,,;)huhu..

g pon berkenalan secara x sengaja je..haha..

-cik sakinah yg beri-beri de hot-

Sayang♥BeeBee said...

Cik adah,,1st date da bawak pi jupe sedara mara sume ekk..makpak die sume..

mesti segan gile babas kan,,HAHA..

-cik sakinah-

Syuhadah Razali said...

SAKINA..memang la sangtmalu..p sebb 2 la dapatrestu terus..hahaha

Sayang♥BeeBee said...

xtaw lan cite camane 1st date tu?? huhu...malu jew

Syuhadah Razali said...

crita je..adah nak tau..

Sayang♥BeeBee said...

1st date g kluang mall jek.. x tw nk kemana mansa tu... pusing sana pusing sini dalam kluang mall tu da mcm org gile.... pastu je dapat hadiah pulak.... ade org tu belikn kite baju... kata nya hadiah hari jadi... sebab hari jadi kite 10/09 sama jatuh dengan tarikh hari raya pertama... seronok sgt... nk twu lebih lanjut sila tanya cik sakinah belit-belit tu...

-PakLanG_Fir(Iron Man)

Syuhadah Razali said...

korang pon couple raya jugak kan??sama bulan ngan adah tunang,,,pak lang fir oi..awak cte pon dah ok pe..sakina malu..dia pompuan..haha

ieyza afieyna said...

wah,, bestnye. cinta SMS kekal ..alhamdulillah.. bgus la tu kn first date terus je jumpe family.. semoga kekal ok. n
selamat bakal pngantin baru.. hee..
bila a berlansungnya ye.. hee


p/s: thanx join contest ieyza ;)

Syuhadah Razali said...

terima kasih tuan penganjur..dah jodoh kami agaknye..mm..hujung tahun nie insyallah..