Wednesday, March 23, 2011

PERHATIAN kepada penggemar COFFEE railway Kluang

assalamualaikum..

pagi2 tadi sampai je adah dekat office..adah dapat banyak mesej yang berguna kepada orang islam dalam memilih tempat untuk makan dan minum...

kandungan mesej itu ialah..

Pengumuman Penting!! keputusan analisis sampel makanan yang telah diambil di Kluang Rail Coffee bersama Jabatan Agama telah diterima. Didapati kandungan serbuk kopi.(termasuk uncang yang dijual) mengandungi campuran babi yang telah dikesan positif. Dan juga terdapat kandungan alkohol dalam madu yang digunakan dalam ramuan roti bakar.tolong sebarkan maklumat ini..

cuba korang bayangkan...
 air kopi yang korang minum dicampur dengan kandungan babi yang positif???


madu untuk jem roti nie pulak ada kandungan alkohol..

tak dapat adah bayangkan..adah tau kluang rail coffee memang paling terkenal dekat kluang...tapi kan..kalau dah macam nie..tak dapek den nak nolong..

adah cuma menyampaikan sebab tak nak orang seagama dengan adah makan benda2 campuran macam nie..tapi sahih atau tak waallahualam...

4 comments:

bitterheart said...

railway kt mne? blkg klg parade ke kt railway station?

Syuhadah Razali said...

xtau la yang..semua kot..sebab kalau owner yg sama..mknanye semua..

♥Pu3 cOkELat♥ said...

hee~~ nseb bex sy law sgh kluang rail coffee.. minom coke float jep! ;)

Syuhadah Razali said...

hahaha..kira dah terselamat dah 2...bagus2..banyak cerita lagi pasal kluang rail coffee..