Thursday, April 07, 2011

Barang Kahwin Import Dari Mekah...

assalamualaikum..

lepas penat melayan tetamu..terutama bakal ibu mertua ku..bergolek2 kat katil dengan bear kesayangan adah lalu tidur..nie bangun pagi2 tetiba datang perasaan riak lagi takbur nak bercerita pada kalian semua..nie pon baru sempat nak update apa yang patut sebelum tuan puteri adah masuk untuk bersiram..*wekk!!,,*

seperti yang kalian semua sedia maklum..mak dan abah adah kan menunaikan umrah..petang semalam baru balik..waktu adah amik abah dan mak..pelukan dulu yang adah mintak..kangen deh sama orang tua adah..^_^..waktu nak angkat beg masuk dalam kereta...memang berat habis,,sampai adah tanya abah bawak baju ke batu,,haha,,

sampai je rumah memang adah la manusia paling rakus geledah beg batu tu,,eh,,beg baju tu,,nak tau jugak apa benda misteri dalam beg tu sampai berat bukan main lagi..sekali bukak..mak ai..abah mak banyak belikan makanan je..macam kurma..buah zaitun..macam2 lagi la.yang beratkan lagi beg tu mestila AIR ZAMZAM,,

sekali mak adah keluarkan beberapa barang yang adah tak amik port sangat mulanya..sekali mak cakap.
.
.
.
.
nie mak belikan adah dulang untuk hantaran, tempat renjis dan inai mekah untuk majlis adah nanti
 barang2 tadi yang adah pegang2 adah letak dan tengok apa barang yang mak adah belikan..peh!makin excited la adah nak plan pasal wedding adah tak lama je lagi..^_^

walaupon ada lagi bape bulan..tapi memang kene buat persediaan awal la kan..takut last2 minit plan semua tak ada lak..tapi lepas belek2 barang yang mak belikan untuk adah macam rasa kekurangan pulak..mak adah cuma belikan tempat renjis je...yang lain tak beli ke??ini la jawapan mak adah..
.
.
.
.
.
mak nak belikan untuk adah,,tapi mak rasa macam malas pulak nak cari kat situ sebab penuh sangat dengan orang..
muka mak memang tak bersalah sebab belikan barang adah tak cukup..tapi adah bersyukur la kan.mak adah belikan jugak barang untuk majlis adah nanti..memang adah akan gunakan nanti..korang ado??nan hado kan...*sambil angkat kening dan muka riak semerbak,,,haha*

so..barang2 nie adah dah simpan dah elok2 dalam almari..dengan barang2 lain..


nasib baik la inai mekah nie jenis tahan lama..memang akan kusimpan elok2 seupaya memeriahkan lagi inai dijari..wah!ayat akak dek non memang tak boleh bla..^_^..korang jangan jeles nanti inai adah pekat dari inai korang..well!!import jauh tu..sampaikan ayiep pon mintak adah pakaikan dia inai nanti sebelum kami diijabkabulkan...*cepat la masa berlalu..*..gatal la pulak..=_='





notahati:..bulan nie adah akan beli kain untuk nikah dan ngundur nanti,,,warna apa??rahsia..akan diceritakan nanti ok..

2 comments:

faraa halim said...

oh dh nk kawen,
jgn lupe jemput faraa taw hehe

Syuhadah Razali said...

insyallah faraa..akan adah jemput..datang tau nanti..