Wednesday, April 27, 2011

Tutorial l Cara Letak Linkwithin Dalam Blog

assalamualaikum..

selamat pagi sambil minum coklat panas...*lazat oo..dihujan hari ni..sejuk-sejuk layan air nie..maveles..*

atas permintaan rakan seperjuangan adah..yang minta dirahsiakan..atas sebab-sebab tertentu adah nak tolong dia..walaupon adah tak pandai..tapi sharing is caring kan..kan..kan..

kawan adah nie nak tau cara pasal widget linkwithin dekat dalam blog..adah pon belajar dari orang..tapi adah tak kedekut..so adah akan kongsikan ok..*masuk dalam lif tekan sendiri la pulak..*

1st..mestila kene berdaftar dulu...
daftar dekat http://www.linkwithin.com

nanti akan muncul macam kat bawah nie..
yang ke-2
isi la apa yang dia nak..tapi..kalau ruangan korang kecik..yang width tu korang buat la 3 atau 4 stories sahaja..

yang ke3
klik pada install widget.

yang ke 4
Pilih blog yang ingin masukkan linkwithin(pilih jika korang ada lebih dari 1 blog, kemudian klik add widget)


yang terakhir sekali bila semua dah siap..klik save pada page element..dan boleh tengok hasil kreatif korang..


semoga adah dapat membantu kawan adah tu ok...

dah jadik bagitau adah tau syg...^_^




notahati:..bukan senang nak jadi senang..bukan susah nak jadik susah..+_+

10 comments:

faraa halim said...

eh, tq kongsi,
faraa oun nk ta wpsl tutorial ni hehe

Syuhadah Razali said...

try jgn xtry tau faraa...senang je..

mcm ni lah said...

dah siap mekasihhhhh

Syuhadah Razali said...

SAMA2 kasih..^_^

Cik Cempaka said...

laporan kemajuan : yeaaayy dah jadi

Status : sangat gembira

Terimakasih yer adah ^^

Syuhadah Razali said...

yeyeh!dah jadik..tahniah..sama2 cempaka..

spider_gurl86 said...

tq

Nur Kiasatina ^_^ said...

time kasih akk

ABC said...

terima kasih :)

sheera aya said...

berjaya.yeay!. thank you for tutorial. :)

http://sheeraya.blogspot.com/