Thursday, May 19, 2011

ANDAI KEKASIHKU DIKEBAS ORANG ! BEN ASHAARI KATA LA ..

assalamualaikum...

wah!korang tak rasa ke segmen kali nie hangat..membara ai tell u all semua nie...andai kekasihku dikebas orang...bila imbas balik kekasih yang dulu dikebas orang...rasa macam bodoh je menangis sebab orang bodoh macam orang tu...~see...ai dah naik hantu..hahaha~


*klik pada banner untuk terjerumuskan diri korang dengan segmen nie..*

ok..adah bukan nak pikir andai kekasih a.k.a tunang tercinta dikebas orang..tapi kisah adah dulu..
barang yang korang sayang..kalau orang ambil atau pinjam sesuka hati korang tanpa kerelaan korang apa korang rasa??adah akan marah..nak maki?dalam hati je la..nak dendam??pon dalam hati...bukan milik kita pon kan...marah je la yang mampu...

perasaan sakit hati tu memang ada la kan..bekas kekasihku dirampas orang..depan punya la baik..belakang ada orang lain..ingat adah tak laku ke...haha..mula-mula memang marah tak sudah..kecewa??oi..mahu setengah mati...kununnya 1st love la kan..hampeh..cinta monyet rupanya..

dah la kene kebas orang..waktu nak tunang..siap suruh adah anta lagi tau..ingat hati kita nie batu?mozek?steel ke pe tak ada perasaan..dengan hati yang baik..adah tak hantar la kan..tang majlis kahwin diorang je adah datang dengan kawan baik adah..mula-mula datang..muka macho..macam tak ada pape je berlaku..dengar je bunyi kompang..seriau satu badan..lidah kelu tak terkata..tangan kaki dah kebas..nasi nak masuk dalam mulut dah rasa macam pasir..air dah macam nanah..

bila pengantin datang..yang bekas lelaki ok lagi..sebab dah declare as a friend kan..tang bini dia lak yang buat perangai..serius..buruk perangai pengantin perempuan kalau macam tu..tarik muka 18 inci sebab nampak adah datang majlis tu..padahal adah dapat kad undangan dari keluarga lelaki..dan dia yang jadik perampas..sepatutnya muka adah dah macam singa kelaparan..haha..

dan lagi satu..dah putus tu biar la putus..bukan adah yang merampas kekasih orang..tapi perempuan tu yang rampas boy adah..tersentap hati adah bila bini dia tak puas hati sebab adah baik dengan keluarga bekas kekasih..dia burukkan adah dan fitnah adah macam-macam..nasib baik tunang adah..family adah lebih kenal dan tahu adah macam mana..ee..kalau tak..makan penampar jugak..sabar je la..

tapi kesimpulannya..memang remuk hati la kalau kekasih dikebas orang..mahu makan kasut saiz 9..tapi setiap apa yang berlaku mesti ada hikmahnya kan..kalau tak sebab majlis tu..adah tak jumpa tunang adah sekarang..dah tak akan ada majlis kitorang nanti..sebagai balas dendam..adah akan jemput bini bekas kekasihku ke majlis ku..hahaha...*otak syaitan betul nie..haha*...lagi pon..baru kekasih.bukan suami pon..kalau kekasih dah tunjukkan diri curang lagi bagus dari dah jadi suami nak curang-curang..mahu jadi janda nanti..hahaha...




notahati:...semoga hubungan yang dibina nie akan aman damai hendaknya...^_^

16 comments:

::Mastura Zakaria:: said...

sedih2...tapi takpe, bukan jodoh adah kot....

iLa VaNiLLa said...

byk yg sedih rupenyew..

http://vanillasynus.blogspot.com/2011/05/segmen-ba-andai-kekasihku-dikebas-orang.html

Syuhadah Razali said...

bagus kalau bukan jodoh adah...hahaha..

PinKy MoMMa said...

uihhh ngader nye ppuan..dh rampas nak wat muka ketat! huh..

yg menanti lebih baik dik ;)

Syuhadah Razali said...

meag ngengada..kalau jumpa sekarang pon dia yg buat muka pndang badi dekat adah..sabo je la..haha..

yup akak..jodoh adah akan dtg lebih baik dari yg dulu..

zuwaidah said...

huhuhu tak boleh dengar perkataan dikebas nih...dulu2 hampir2 dikebas pompuan t****t (sensor2)

Nurul syahirah (-_-) said...

sabar ye akak... huhu

Syuhadah Razali said...

sekarang dah ada tunang tercinta..tak kisah pon..haha

Cik Meifaa' said...

Suka giveaway atau contest?
dapatkan info terkini berkenaannya disini..

http://gift4blogger.blogspot.com/

Lulu caldina said...

line tenet slow... susah nak join segmen encik ben..huhu

azizul said...

petik gitar kapok..
menyanyi lagu kau dipaksa aku tekpaksa

mas saari said...

datang baca pendapat awak...

NiSha said...

perh.. ble dtg wedding tu.. klu Nisha la X ade maknanya.. tak mau tak mau.. isshhh perampas tu wat muka katat sebab takut kene ketok kot time tgah sanding ngan adah hahahaha

Mira Zali said...

wah.. mcm2 boleh berlaku..

KaKi Jalan said...

Lau sy mmg da xle kawan dah ngan ex...lg2 y jenis curang...respect r adah ciap le g wedding 2

Syuhadah Razali said...

@KAKI JALAN....
nak buat macam mana..hati meruap ruap nak pergi wedding diorang..sekarang kitorang dah baik...boleh bertegur sapa..lupakan kisah silam..jadi yang baru..cuma ngan ex je xleh nak baik..hihihihi