Saturday, October 15, 2011

Penting sangat ke KARAOKE di majlis perkahwinan??

assalamualaikum...

selamat pagi semua..hari ni adah dah macam beruang panda..gara-gara bunyi karaoke depan rumah ibu mertua ku bunyi sampai 12.30 pagi..biasala kan kalau dah namanya kenduri kahwin..set karaoke nie mana la boleh dipisahkan..tapi kan...adalah lebih elok lagi manis kalau karaoke nie buat waktu siang...jangan kata high volume..nak letak sorang satu speaker dalam rumah pon tak pe..=_='

lagi pon..kan ada budak kecik ke..orang tua dan orang mengandung dalam rumah jiran sekalian...kang ada jantung pon ikut menari..baby dalam perut ikut joget..nyaya la nanti..dan paling penting adah tak boleh nak tidur..walaupon mata dah sekuyu yang amat..nak tidur je..orang menjerit bukan menyanyi tau..lain la Dato' Siti ke..Anuar Zain dendangkan lagu..nyenyak diulit mimpi la jawabnya..haha



yang karaoke tu satu hal..yang tukang nyanyi nie yang paling tak menahan..haha..kelakar suara diorang..adah memang suara tak sedap..memang idok la adah nak menyanyi..lunak ada jugak..tapi kebanyakan diorang semak ada la..haha..



kalau jadi macam katak panggil hujan macam mana?hahaha




ok...memang sekali seumur hidup...tak kisah la kan kalau diorang nak karaoke tu..tu semua untuk hiburan para tetamu yang datang..kadang-kadang terhibur jugak..cuma menggangu waktu tidur adah yang akan bangun dengan gigihnye keesokan untuk pergi kerja kan..jadi sabar je la..

tapi bagi orang tua kan selalu tak selesa tau..diorang datang majlis kenduri kahwin dapat jumpa sedara mara yang lama tak jumpa..nak berbual..tapi kalau dah sound system diorang kuat sangat..terbantut jejak kasih diorang..betul tak?

dengar cerita pulak..karaoke tu continue sampai malam nie..ada joget lambak agaknye..well..nie kadang-kadang je still ada dekat kawasan JOHOR..tapi adah tak pernah nampak..rasanya kalau ada malam nie..adah ada peluang la nak tengok apa tu JOGET LAMBAK...^_^..

notahati:..lagi dekat dengan cuti sekolah..lagi banyak undangan perkahwinan adah kena attend..bermaksud..bertambah la lemak tepu yang sedia ada nie..haha

3 comments:

mizzkechique said...

xyah la kot karok² ni, buat skt hati jiran je.. tu belum dpt maki free lagi even xterluah dek jiran.. haishh

sitinuratiqahjaafar said...

ala dah, akak aku kawen pon xde nk buat karoke2... smpai ade sdare aku ckp majlis yg boring... hahahha.. ingat bagos gak nye nk karoke bagai.. org nk buat majlis yg baik... ni tidak... hehehhe.. tp aku rasa mmg xperlu pon.. :)

Asy Faro said...
This comment has been removed by the author.