Wednesday, September 05, 2012

Suka Betul Asyraaf simpan poo poo..T_T

alahai la anak...wat mama dengan ayah risau sangat..
mana tak nye selama nie asyraaf elok je buang poo poo..
satu hari sekali..mesti jumpa poo poo dia...
nie sampai mama,ayah,neneknya pon dah rindu dengan poo poo dia..

tapi asyraaf tak ada pulak meragam ke apa...
relaks je anak mama sorang tu..
boleh main-main lagi..tak ada merengek..tak ada kembung perut..
memang suka memeram jadi pekasam agaknya poo poo dia kan..

si tembam mama yang sangat dirindui...
 
semalam bila adah post kan fb..majoriti beri komen pasal susu yang mungkin tak sesuai..
dari dalam hari adah dah campurkan asyraaf dengan susu formula..
ye la untuk kesenangan dia juga bila adah kerja nanti..
tak ada masalah..poo poo dia pon macam biasa..
sehari sekali..tak ada missed sehari pon..

tapi bila dah nak masuk 2 bulan hari tu..
mula la poo poo dia main nyorok-nyorok pula...
aiseh!!...
rasa-rasa susu apa yang sesuai untuk bayi 3 bulan ek?..
masih nak mencari untuk asyraaf..
kesian pulak budak macam tu buang poo poo tak betul..
 
korang rasa susu apa yang sesuai??
 
 
 
 
notahati..ada orang cakap cucuk ubat soh berak kat  bontot baby...rasa nak try..kalau peram lama2 takut lagi susah nak poo poo...huhu...

No comments: