Friday, November 30, 2012

Perancang Keluarga

assalamualaikum..
selamat hari jumaat yang sangat indah...

mm..sejak dah bersalin nie..
adah dan en.suami dah plan untuk merancang anak kedua..
bukan tolak rezeki..tapi bgi si abang nie kasih sayang sepenuhnya..
sampai dia pandai cakap..
"mama..ASYRAAF nak kawan lagi sorang leh??"
baru adah dan en.suami akan bekerja keras untuk bagi adik kat asyraaf..hihi..

adah ada masalah la...
amik pil perancang..dah 2 kali tukar..
setiap kali makan untuk 2 hari..
adah mesti akan mabuk macam mengandung lagi,,,
huhu..
dulu mula-mula makan adah terus kurang susu...
lepas tu adah try REGIVIDON..
yang ni lagi teruk ada mabuk..

nak pakai alat..adah takut effect dia...
ada tak sesiapa yang pernah ambil injection atau pakai alat atau implan yang boleh share pengalaman korang..
bagi je link mana-mana tok pengetahuan adah..
sebab puas adah cari..buat research..
tapi masih tak puas lagi,,,

jasa korang amat dikenang..hihi..

5 comments:

yat said...

laaaa..apsal tak tanya aku??kan aku 'pakai' sekarang ni..bukan aku dah pernah share kat ko?

Syuhadah Razali said...

yat,,aku takut,haha

dye.yana said...

just like me! mula2 makan pil tapi asyik terlupa je. last2 try implan. baru je seminggu try. takut jugak effect gemuk ke apa but so far, okey je. dont worry. just try.

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000

|| F a R a || said...

sorry ye..juz nk kongsi...ada klinik yg ada injection utk perancang keluarga..rase xde effect sbb tu injection hormon...rm50 per injection utk 3bln (yg ni kt melaka, klinik METRO)..kt kluang better refer kt klinik specialist maternity blh kot..kat gov pun ade rasa..da try tanye klinik ibu anak? yg injection tu rasanya ada option2 baper lame kita nk n harga depends pd tu la..klu ubat tak blh mkn try injection..mugkin berkesan.. ;)