Saturday, December 20, 2014

Suami vs Isteri 1 : Pilihan

Assalamualaikum,

Sepanjang aku hidup yang ada dikelilingi lelaki, kalau pergi shopping ke order makan ke atau lebih senang bila kita si gadis genit minta tolong lelaki sado bagi pendapat mesti si gadis genit juga kena buat pilihan sendiri. grr...

Malas membantu atau nak ajar diri jadi berdikari dan berpendirian tetap. huh!. Tapi nanti mesti dia cakap la, kenapa tak pilih yang tu ? kenapa warna ni? .. eh! tadi dah minta pendapat mana sedap mata memandang kan. Tetap jawapan ikut awak la, orang tak kisah.



Kejadian 1 :

ME: Baju ni cantik tak untuk Asyraaf?
PZ : Boleh la mana-mana, semua cantik.
ME : Ok, dah siap. Sini la tengok, ok x semua ni. (pilih random je la)
PZ : Ha, ok la tu. (sambil kejar Asyraaf yang lari ke hulur hilir)
dalam kereta atau dekat rumah
PZ : kenapa warna ni? kan dah ada. Corak tak cantik.
ME : GRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Kejadian 2 :
ME : Nak makan apa ni?
PZ :  Suka hati awk la, orang tak kisah.
ME : KFC la, asyraaf dari hari tu sebut-sebut. Kesian kan..
ME : Nak pilih set apa ek?
PZ : Tak kisah la ikut awak la. (sambil layan asyraaf main)
ME : Dinner plate boleh?
PZ : Dinner plate? makan ke asyraaf?
ME : Habis nak pilih mana?
PZ : Ikut suka awak la..
ME : GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Dan banyak lagi.. kesudahannya memang kita perempuan tak akan pernah jemu nak tanya walaupon tau jawapannya apa.

1 comment:

yoorin melacolea said...

part makan tu selalunye sy laa..bila asben tanya nak makan mana, sy jwb sukatati..ikut je..tp bila dia bg cadgn, sy x puas hati plak.. hahahaha