Wednesday, April 27, 2011

Kalau Dibagi Pilihan..

assalamualaikum..

selamat malam..tak ada kerja lain kan?jom baca entry adah nie,,sangat mendebarkan bila adah nak buat entry nie..dengan carik video lagi..adoi..kecut perut akak..

entry nie penuh dengan gambar yang menakutkan..pada yang takut tu sila la standbye baldi dan gayung ye..minyak yuyi untuk meredakan kecut perut..

kan tengahari tadi adah tengok akak adah kat hospital lepas bersalin..bagi yang baru nak menjengah blog adah baca entry ini ok..


akak adah cerita la pengalaman dia dalam labour room..serius ok..bulu roma adah..perut adah kecur habis bila dengar..lagi la bila akak adah tunjukkan bekas tempat kena jahit tu.masih berdarah lagi..dan akak adah tak banyak bergerak macam orang bersalin normal..kencing pon pakai tiub..baru adah tau betapa besarnya pengorbanan seorang emak pada anak.bertarung nyawa nak melahirkan kita..

akak adah cakap dah serik nak bersalin operate lagi..sebab dia belah perut tu dalam keadaan kita sedar cuma dia biuskan dari pinggang sampai ke bawah..tapi bila dia nak keluarkan baby..akak adah cakap macam dia siat2 perut kita,,*bukan nak takutkan tapi ini lah kenyataan*..


lagi satu..kalau bersalin operate..nak pantang memang susah..tak boleh pakai bengkung..susah dan lambat sikit nak balikkan badan bentuk asal..sebab takut jahitan dekat perut tu sakit..kalau normal..cepat baik..

ok la..adah sediakan 2 video berbeza..satu bersalin normal dan satu lagi operate..buat tatapan korang betapa besarnya pengorbanan isteri2 korang nanti dan ibu korang..-_-'





ok..adah nak sambung kerja..sangat takut adah..



notahati:...seram-seram jugak..adah nak jugak rasa semua nie nanti...=_='

3 comments:

saya YANA said...

kenapa kene letak gamba tu... -.-'
hahaha... Yana pon takot...

Syuhadah Razali said...

adah dengar lagi seram...haha..pengalaman..^_^

mama comel said...

bersalin normal lagi senang kot..teran 3kali dah kuar beby..alhamdulillah dipermudahkan segala urusan..

bnykkan selawat n zikir..insyaallah senang..