Wednesday, March 06, 2013

Kekurangan Bila Mama 24jam dengan Asyraaf =_='


assalamualaikum...

sejak hampir 4 bulan jaga asyraaf sepenuh masa..
KELEBIHAN yang adah dapat tengok,
banyak perubahan yang anak bujang adah tunjukkan..
dari mula tonggeng-tonggeng sampai pandai merangkak..
dah pandai merangkak mula la hilang dari pandangan..
main nyorok-nyorok pulak..
dah pandai semua tu start pulak dia try nak pegang meja dan BERDIRI..
bila dah pandai berdiri, sekarang nak lepas tangan dan berdiri dengan sendiri tanpa bantuan.,
sangat bangga dapat tengok perubahan tu semua..
paling best adah lebih banyak dapat bagi susu badan secara direct pada asyraaf..
kadang-kadang je susu formula kasi lebih kenyang..hihihi
nak buat macam mana..susu tak seproduktif seperti zaman pantang..


tapi kan......................

KEKURANGAN KETARA ialah :-

 ayah asyraaf pon dah start mengadu..
asyraaf macam MANJA sikit..
sebab kalau tak nampak adah je..
mula la menangis dan menjerit..
nampak adah pakai tudung pon cepat-cepat merangkak pegang kaki adah..
tu belum lagi kalau tengah tidur tiba-tiba tersedar..
kalau ayah dia yang peluk pujuk..TAK jalan ok.
mesti nak mama dia nie jugak... *mata ke atas tangan kat bahu*

lagi la time nak nyusu..
nak jugak cap MAMA...hihihi..
walaupun macam tu asyraaf still nak jugak dengan orang lain..
tak la melekat je dengan mama dia nie..
mungkin dia tak ada kawan kot..tu manja je dengan adah..
tak akan la nak bagi adik kot?? *pang!*,,,
nanti dulu la nak bagi adik..hihihi..
tunggu asyraaf pandai bercakap..hihihi...

yang suri rumah sepenuh masa, atau yang ada cara nak elakkan anak terlebih manja nie jom la bantu..hihihi..
suka asyraaf manja dengan adah..tapi tak mahu la sampai tak boleh tak nampak mama dia hilang je start nangis..



p/s : sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada...^_^

2 comments:

Innanie | Ariffin said...

hehehe alaaa adah budak2 kan memang gitu takpe kecik2 manja. nanti dah besar dia boleh independent!!! adah didik dia untuk berdikari bila sampai masanya k! :)

hamboi bulat mata!

Aini Yunus said...

sweet nye tengok anak manja adah..
salam kenal..
jadi rakan bloglist aini nak?
http://afiahani.blogspot.com/2013/03/sudi-tak-jadi-rakan-bloglist-saya.html