Thursday, March 07, 2013

REVIEW [2] : SAFI BALQIS PERFECT 10


assalamualaikum...

remaja perempuan *motif guna remaja konon nampak lebih muda..pang!!* dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan..
kalau dipisahkan ibarat pantai yang tiada pasirnya *apa kena mengena*,
ibarat makan lauk tak ada nasi..hahaha..
sudah!melalut pulak mak jemah..
niat hati nak buat REVIEW sikit la pasal produk yang adah guna nie...pasal produk kecantikan...

kira bila cerita pasal kecantikan je memang perempuan LAJUUUUUUUUUUUU je cerita...hihihi..
lagi-lagi kalau kat tempat kerja ke tempat korang belajar ke atau mana-mana tempat..
pantang nampak benda cantik lagi mengliurkan memang tu la jadi perhatian korang..
lagi-lagi kalau kat shopping complex,
sampaikan boyfriend wat report hilang awek,
suami wat report hilang bini,,
adah pulak kalau nampak benda lawa je kat mall mesti hilang kejap dari en.suami..hihih
dapat tengok barang tu dekat-dekat dan tengok harga...
simpan azam nak beli bulan depannya..haha...


al kisahnya waktu tahun 2011.. time adah nak cari barang hantaran dari pihak en.suami untuk adah..
pergi kat PACIFIC KLUANG MALL...
tengah belek-belek satu produk nie memang adah pakai, tapi share dengan mak..hihihi..
nak jimat kongsi je..hihih..
muka adah jenis tak banyak problem so pape brand pon ok..BERSYUKUR!!,,,
sekali belek la SAFI RANIA GOLD..yang CHE TA jadi duta tu..
promoter dia datang tanya umur adah berapa..
waktu tu umur baru 20 tahun, so dia recommend kan yang sesuai untuk kulit remaja yang umur 25 tahun kebawah.. SAFI BALQIS..
malas cerewet-cerewet sebab dah en.suami yang belikan siap bagi full set..
kita tadah dengan muka tersenyum je la kan..

hasil adah pakai produk tu lepas nikah sangat-sangat puas hati..
sebab keserasian produk tu pada muka adah..
pelembap dia sangat smooth.. rasa ringan je muka macam tak pakai pape..
tu lagi adah suka..
pelembap malam dan siang pon cepat kering tak berminyak..
adah akan cuci muka pakai pencuci muka SAFI setiap kali bangun tido dan sebelum tido..
nak mimpi pon senang, tak terbeban dengan minyak dekat muka..*amboi!hovernya!!*

losyen tangan dia adah perasan lebih pada kandungan air..
lembap je tangan dan cepat kering dan paling penting wangi dan ada perlindungan dari UV..




see...muka adah macam muka bayi selembut kulit asyraaf iskandar nie..
muka tanpa makeup tebal, cuma bedak dan lips ice je...
lepas pakai pencuci dan pelembap, tepek je bedak...tak berminyak la muka tu..
kami dua beranak ni kening nipis je..hahaha


FULL SET ada :
1-pencuci muka
2 -toner
3 -pelembap siang
4 -pelembap malam
5 -serum
6 -krim kontur mata
7-losyen tangan & badan siang
8 -skrub

dah hampir 2 tahun adah guna produk nie..
dan sangat berpuas hati...hihihi..


p/s : bukan iklan berbayar ok...






4 comments:

dewi mardhiah Zainal said...

hahaha kita pun pakai safi balqis dah bertahun dah pakai lebih 3 tahun agaknya..and sangat berpuas hati kalau dulu muka macam bontot kuali sekarang muka dah macam salji..hahaha melampau tak beza dia..ahaakkxxx..lama tak singgah blogger mak budak ni..hahahaha..sekarang dah kerja opis baru dapat aktif berblog hehehehe..

Anonymous said...

Elok ke safi balqis ni? Muka parut sesuai x guna safi balqis ni?

dewi mardhiah Zainal said...

Elok ke tidak tengok pada kesesuaian kulit juga..tapi kalau nak tengok sekarang safi balqis memang sangat elok insya Allah.. :) dulu muka saya ada parut kena gigit dengan ulat charley parut dekat muka and sangat jelas..lepas campur bio oil and safi alhamdulillah ok..no more parut :D

nikfarah said...

Satu set sumenye brpe yew?