Wednesday, October 29, 2014

Musim Mengawan

Assalamualaikum,

Sejak dua tiga minggu ni setiap kali aku buka facebook penuh dengan timeline dengan status "pregnant". Belum lagi instagram dengan gambar scan seketul daging berumur 4 5 minggu. Lagi gambar teaser baby dari syurga. Ada lagi yang aku rasa bukan kau saing-saing aku bersalin dah bersalin lagi. Walah, sekarang musim mengawan ea?.hihi.

Setiap kali tu aku suka baca, lagi happy salah sorang dari kawan baik aku pon pregnant juga. Tahniah beb! jaga ank sedara aku baik-baik. Dah jadi habit lak aku kena stalker gambar baby korang pulak tau. Maklum la baby aku dah besar. Bila giliran aku pulak?? Oh itu rahsia ALLAH. DIA je yang boleh jawab soalan korang.

Tetiba teringat 2 tahun lepas masa bersalinkan Asyraaf. Normal tapi perit. Hahaha.



Pengalaman pantang normal.

Pantang aku lagi hazabedah, mungkin sebab bius dia amik masa nak hilang sepenuhnya. 2 minggu aku tak ok lagi. Dengan nak buang air besar pon payah. Bayangkan toksik aku simpan sampai 18 hari. Bukan tak ada rese, tapi fobia takut koyak jahitan. Sebenarnya aku penakut.hahaha. Hari ke 15 baru la Pak Zarif carikan aku pati haruan yang dalam botol tu. Ada 6 botol tak silap. 

Habis je 6 botol terus aku rasa bertenaga. Makanya anak no 2 nanti keluar wad je aku cari pati haruan. haha. Nasib baik dalam pantang Asyraaf baik sangat. Menangis nak susu, dengan berak je. Yang lain mentido tak sudah.



Bila orang tanya aku bila lagi nak bagi Asyraaf adik. Aku nak ketawa. Siapa tak nak anak ramai, belum rezeki. Rezeki lain DIA bagi. Asyraaf baru nak masuk fasa senang nak dijaga. Kasi laki bini honeymoon dulu gamaknya.haha. Tapi bukan aku fobia beranak ea. Tak ada. Korang cakap aku tak nak mengandung lagi sebab fobia bersalin aku cili karang mulutnya.hihi.

Tahniah korang yang tengah merasai sebahagian nikmat seorang wanita,.

3 comments:

nini said...

ha memang musim dia pon.....sebab set bersalin kat kedai laku sungguh...hihi

Syuhadah Razali said...

nini.. kan...ramai sungguh..alhamdulillah la kan.

Other Site said...

Bestnya. Moga rezeki anak untuk kita cepat jugak! Amin.